Let’s travel together.

Antalya’da turizm rekoru! Turist sayısı 10 milyonu aştı

2019 yılının ilk 8 ayında Antalya’yı ziyaret eden turist sayısının 10 milyonu aştığı ve bu rakamın bir rekor olduğu bildirildi. Antalya’yı şimdiye kadar en fazla Rus turistler ziyaret ederken, Ruslardan sonra ise Antalya’yı en fazla Alman turistler ziyaret etti.

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bağlı Antalya ve Gazipaşa havalimanları kayıtları incelendiği zaman 2019 yılının ilk 8 ayında Antalya’ya gelen yabancı turist sayısındaki patlama ile birlikte tarihi bir rekorun altına imza atıldı. Ayrıca 2018 yılının ilk 8 ayındaki veriler incelendiği zaman bu yılın ilk 8 ayında yüzde 17,6 gibi ciddi bir artışın olduğu gözlendi.

Bacasız Sanayi Her Geçen Yıl Canlanıyor

Son üç yılın 01 Ocak – 22 Ağustos tarihlerine ait veriler incelendiği zaman 2017 yılında Antalya’yı ziyaret eden turist sayısı 6 milyon 609 bin 636 iken, 2018 yılında Antalya’yı 8 milyon 586 bin 11 turist ziyaret etti. 2019 yılında ise 10 milyon 5 bin 23 turist Antalya’yı ziyaret etti. Bu rakam ile 10 milyon bandı tarihte ilk kez aşılmış oldu.

Antalya’yı yılın ilk 8 ayında ortalama 200 ülkeden gelen turist ziyaret etti. Antalya’ya gelen turist sayısında ülke bazında ilk üç sırayı sırasıyla Rusya, Almanya ve Ukrayna aldı. Her geçen yıl daha da canlanan ve bacasız sanayi olarak adlandırılan turizmde belirlenen hedeflere ulaşılabilmesi için gerek kamu, gerekse özel sektör temsilcileri yoğun şekilde çalışıyor.

Antalya’ya gelen turistler, vakitlerini sadece lüks otellerde, deniz, kum ve güneş için harcamıyorlar. Aynı zamanda Antalya’nın tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret, doğal güzelliklerinde yürüyüş gibi farklı alternatiflere de yöneliyorlar.

2019 Hedefi 16 Milyon

Antalya’ya bu yıl gelen turist sayısında tarihi bir rekorun altına imza atılmasını ciddi ve güzel bir gelişme olarak gördüklerini dile getiren Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca, “Ağustos ayı bittiğinde rakamlar daha da netlik kazanacaktır. 2019 yılındaki hedefimiz 16 milyon turisti Antalya’da misafir etmekti. Bu hedefe ulaşabilmek için gerekli çalışmaları yoğun şekilde sürdürüyoruz. Böyle devam ettiği takdirde hedefimize ulaşma şansımızı oldukça yüksek görüyorum.” şeklinde konuştu.

Gelir Yüzde 8-10 Bandında Arttı

Antalya’yı 2018 yılında yaklaşık 14 milyon turistin ziyaret ettiğini belirten Ülkay Atmaca, “2019 yılı için Antalya’ya 16 milyon turistin gelmesini hedefledik. Bu hedefe yönelik gerekli planlamaları yaptık. Bu planlamalar doğrultusunda çalışmalarımız sürüyor. Şu an için hedefimizde bir sapma yoktur. Ağustos ayı dolu dolu gidiyor. Umudumuz Eylül ayının da böyle gitmesi. Tüm pazarlarda artış hızla sürüyor. Turizmde de artış elbet hızla sürecektir. Bu yıl geliri de yüzde 10 artırmayı hedeflemiştik. Şu anda yabancı pazarlardaki gelirin artışı yüzde 8 – 10 bandında seyrediyor. İnşallah Eylül ayı içerisinde de turizmdeki bu patlama sürecek.” dedi.

Antalya’ya gelen turist sayısının şu ana kadar beklentileri karşıladığını söyleyen Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı ise “2019 yılının 01 Ocak ve 22 Ağustos bandında 2018 yılına kıyasla yüzde 17’yi aşkın bir büyüme ivmesi yakalandı. Bu ciddi olduğu kadar ümit verici bir rekordur.” dedi.

Rekorların Sürmesi Tek Temennimiz

Turizmde yaşanan pozitif gelişmelerin sektörde büyük bir sevinç ve memnuniyet yarattığını da ifade eden Erkan Yağcı, “Büyümedeki trend, beklentilerimizle paralel doğrultuda gitmektedir. Tek temennimiz bu rekorların sürmesidir. Kış sezonuna da yavaş yavaş hazırlanmaya başlayacağız. Kış sezonunu düşük sezon olarak değerlendirsek de yaz sezonunda yakalanılan büyüme trendini bu sezonda da sürdürmeyi hedefliyoruz. Herkes, büyük bir dayanışma ve özveri ile çalışmalarını sürdürüyor. 2019 yılı içerisinde 16 milyon turisti Antalya’ya getirmeyi hedeflemiştik. Büyüme ivmesinin bu hızla sürmesi halinde hedefimize ulaşacağımızı gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Bütün ülkelerden turistleri, ülkemizde ve özellikle de Antalya’mızda ağırlamaktan büyük memnuniyet duyarız.” ifadelerine yer verdi.