Let’s travel together.

Sıcaktan kaçanların yeni mekanı Badara Yaylası

Rize’nin Çamlıhemşin sınırları içerisinde kalan Badara Yaylası, bunaltıcı yaz sıcaklarından kaçanların ve serinleyerek birazcık da olsa nefes almak isteyenlerin yeni mekanı haline geldi. Muhteşem yeşil doğası, yine muhteşem manzarasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini üstüne çeken Badara Yaylası, son zamanların popüler turizm merkezlerinden biri olmayı başardı.

Kaçkar Dağları’nın eteğindeki Badara Yaylası, doğal güzelliğinin yanı sıra minik gölü ve eski tip evleriyle de tanınıyor. Bol bol oksijen depolamak, gerçekten nefes almanın ne demek olduğunu anlamak isteyenlerin, mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer.

Yaylaya Gözü Gibi Bakıyorlar

Doğanın kendilerine lütfettiği kültürel mirasın farkında olan yaylacılar ise yaylanın doğal güzelliğinin kaybolmaması için yaylaya öyle bir bakıyorlar ki insan, ancak gözüne bu kadar bakar. Yaylayı ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler, doğa yürüyüşü ile muhteşem doğanın ve manzaranın tadını çıkardıkları gibi ciğerlerine bol bol oksijen depoluyorlar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Türkiye’nin en ihtişamlı kalesi ilan ettiği Zilkale’yi ziyaretin ardından yarım saat civarında süren seyahatten sonra harika manzarası, yemyeşil bitki örtüsü, minik gölü ve vadilerine çöken sis ile ziyaretçileri üzerinde büyüleyici bir etki bırakıyor.

Badara Yaylası’nın ortasındaki gölün etrafında fotoğraf çekilerek anılarını ölümsüzleştiren turistler, yaylanın klasiklerinden olan salıncak keyfini yaşamadan da yayladan ayrılmıyorlar.

Yaylaya gelen turistleri işletmesinde ağırlayan Fatma Keskin, “Burada çekilen bir film sayesinde burayı tanıyan insanlar, buraya adeta akın ettiler. Bizde yaylaya bir salıncak ve işletme kurarak gelen ziyaretçilere bu temiz havada çay ve kahve keyfi yaptırıyorduk. Şu anda burada rahatlıkla yemek yenebiliyor ve piknik yapılabiliyor. Burada oldukça eğlenceli vakit geçiren turistler, süt, peynir ve yağ alarak geri dönüyorlar.” şeklinde konuştu.

Bol Oksijen ve Kuş Cıvıltısı

Karadeniz’in saklı cenneti Badara Yaylası’na İstanbul’dan gelen İlhan Parçalı, “Buranın harika doğasına hayran kalmamak elde değil. Sabah kuş cıvıltıları ve tertemiz hava gerçekten mükemmel ötesi bir şey. Üzüldüğüm tek şey ise buralarda dahi plansız yapılaşmaların olması. Buraların manzarası, bol oksijeni ve yemyeşil doğası insanın hem yüreğini, hem de gönlünü açıyor.” ifadelerine yer verdi.

Badara Yaylası’na Adana’dan gelen Taner Erdem, “Adana’nın bunaltıcı sıcaklarından sonra buraların oksijen dolu havası, yemyeşil doğası ve muhteşem manzarası cennet gibi geldi. Ayrıca insan, kendisini burada çok huzurlu hissediyor. Buralara ilk defa geliyorum. Tekrar gelmek ise inşallah nasip olur.” dedi.

Bunaltıcı yaz sıcaklarından kaçarak Rize’ye tatile geldiklerini ifade eden Dilan Kızıltaş, “Yazın bunaltıcı sıcaklarında serinlemenin en iyi yolu yaylalar oluyor. Uzungöl ve Ayder çok kalabalık olduğundan dolayı direkt buraya gelmeyi tercih ettik. Burası hem sakin, hem de çok güzel bir yer.” şeklinde konuştu.