Let’s travel together.

Ülkemizin cennet gibi saklı koyları

Deniz tatilini sevenler için ülkemizden daha güzel bir yer bulmak imkansız. Ülkemizde taşlı, dalgalı, kumlu ve sığ her türlü plaj ve koy bulmak mümkün. Kalabalıktan değil de sakinlikten hoşlananlar için en güzel deniz mevsimi ise Eylül’dür. Deniz tatili planlarını Eylül ayına yapanlar, ülkemizin cennet gibi saklı koylarını keşfe çıkabilirler.

Faselis (Phaselis)

Antalya sınırları içerisindeki antik kent Phaselis’in geçmişi M.Ö. 700’lü yıllara kadar gitmektedir. Bu antik kentin yanı başında yer alan Phaselis koyu ise cennetten bir köşe gibi.

Bu koyda dağ ve orman manzarası eşliğinde yüzmenin keyfi bir başka oluyor. Ayrıca Phaselis’te bulunan tarihi kalıntıları da mutlaka gezmelisiniz. Phaselis koyunun temiz, berrak ve masmavi suyunda yüzerken denize kadar varan kızılçam ağaçlarının arasında kalıyorsunuz. Akdeniz’de yeşille mavinin buluştuğu bu koyun plajları ise ince taşlı çakıllardan oluşuyor. Bu koyun antik limanlarında, koylarında, plajlarında yüzerken sanki denizde değil de tarihin içerisinde yüzüyorsunuz. Burada denizle tarih iç içe geçmiş desek yanlış olmaz.

Phaselis kıyılarında Akdeniz fokuna çok nadirde olsa rastlanmaktadır. Antalya’ya 59 km uzaklıkta olan Phaselis, Olimpos’a 29, Kemer’e ise 15 km mesafededir.

Karaburun

İstanbul Arnavutköy sınırları içerisinde kalan Karaburun, yaz sıcaklarından bunalan İstanbullular için tam bir günübirlik kaçamak yeridir. İstanbul’un içerisinde saklı bir cennet olan Karaburun’un iri taneli kumlardan oluşan kumsalıyla ve hırçın deniziyle Karadeniz’in keyfini doyasıya yaşayacağınız bir yer.

Karadeniz’in o hırçın dalgalarının etkisini azaltmak maksadıyla sahil şeridine inşa edilen dalgakıranlar sayesinde tehlikesiz bir şekilde denizin tadına varabiliyorsunuz.

Şifne Koyu

İzmir Alaçatı ve Ilıca’ya sadece 5 – 10 dakika uzaklıkta olan Şifne Koyu, huzur ve sessizlik arayanlar için bulunmaz bir koydur.

Yılın her mevsiminde ılık bir havası olan Şifne Koyu, Çeşme’deki en korunaklı koylar arasında yer almaktadır. Ilık havasını Gerence rüzgarlarına borçlu olduğunu söyleyebiliriz.

Şifne Koyu sadece deniziyle değil, kaplıcalarıyla da meşhur bir yerdir. Özellikle fotoğraf meraklıları günbatımında gökyüzünün değişen renklerini fotoğraflayabilmek için buraya akın etmektedir.

Yaşamın stresi bir yandan, iş yaşamının stresi diğer yandan derken bu stresi atmak ve pozitif enerji depolamak için Şifne Koyu bulunmaz bir cennet gibidir.

Demircili Koyu

İzmir’in Urla ilçesine 24 km uzaklıkta olan Demircili Koyu’nda şezlong, şemsiye ve duş gibi imkanlar olsa da büyük işletmeler mevcut değildir.

Bisikletçilerin, kampçıların ve karavancıların yoğun ilgi gösterdiği bu koy, o kadar sessiz ki kafa dinlemek için bire bir.

Güvercinlik Kleopatra Koyu

Etrafı kayalık ve özel sitelerle çevrili olan Güvercinlik Koyu, bakirliğini koruyarak bugünlere gelebilmiştir. İzmir Alaçatı sörf merkezlerinden daha ileridedir.

Alaçatı’nın en eğlenceli koyu olan Güvercinlik Kleopatra Koyu’nun mağara oluşumları doğal olduğu gibi kaya şekilleri de eğlenceli vakit geçirmek için oldukça müsaittir. Serin ve berrak suyu ise yazın bunaltıcı sıcaklarında vücuda ilaç gibi gelmektedir.

Bu koyun önemli bir kısmı site sakinlerinin kullanımında olsa da Alaçatı’nın kalabalığından ve gürültüsünden sıkılanlar için iyi bir kaçamak yeridir.

Delikli Koy

İzmir’in Çeşme ilçesinde tatil yapmak herkesin hayalidir. Çeşme’nin beach club bulunmayan ender koylarından biridir. Alaçatı’da bulunan Delikli Koy’a zorlu ama kısa bir yürüyüşün ardından ulaşabilirsiniz. Yürüyüşü aşağı doğru yapmanız ise ayrı bir avantaj.

Bu koyun beyaz kırık kayaları kendine özgüdür. Sessiz, sakin ve masmavi sularda kendini dinlemek isteyenler için ideal bir yer. Koyun, Port Alaçatı’ya mesafesi 5 kilometredir.

Ekincik Koyu

Muğla’nın Köyceğiz sınırları içerisinde kalan Ekincik Koyu, Marmaris – Göcek arasında gezintiye çıkan teknelerin sık uğradığı duraklardandır. Önceleri sakin olan bu koyun kalabalıklaşmasında Köyceğiz’e geniş bir asfalt yolla bağlanmasının etkisi büyüktür. İrili ufaklı otel ve pansiyonlar, kumsal ve iskele çevresinin önemli bir kısmını kaplamıştır.

Ekincik Koyu’na karayoluyla giderken Köyceğiz’den Hamitköy istikametine ilerliyorsunuz. Seyahatinize gölün nefis manzarası da eşlik ediyor.

Hamitköy’ün ardından köprüyü geçerek önünüze çıkan rampayı tırmanınca o büyüleyici manzarayı izlemek ve fotoğraf çekilmek için mutlaka durun.

Mimoza Koyu

İzmir’in Karaburun merkezde yer alan Mimoza Koyu, çakıl taşlı sahiliyle İzmir’in en güzel koyları arasında yer almaktadır. Hiçbir zaman dalga ve rüzgarın olmadığı bu koyun esas ayrıcalığı ise her daim sakin olmasıdır. Ayrıca işletme açısından da oldukça sade ve sessizdir.

Kabak Koyu

Muğla sınırları içerisinde yer alan Kabak Koyu, daha fazla kamp yapmak isteyenlerin ilgisini çekmektedir. Kamp yapmak için bundan daha harika bir yer bulunamaz. Yanında çadır getirmeyenler içinde kamp alanlarının mevcut olması büyük avantaj. Ayrıca Kabak Koyu’ndaki otellerin Bungalov’dan inşa edilmiş olması Bungalov Evlerini sevenleri cezbetmektedir.