Let’s travel together.

Edirne esnafı gurbetçileri festival havasında uğurluyor

Her yıl milyonlarca gurbetçi, vatan toprağına kavuşmak için yaz tatilinin gelmesini umutla bekliyor. Bu yılda diğer yıllardan farklı olmadı. Yaz mevsiminin girmesiyle birlikte milyonlarca gurbetçi Kapıkule Sınır Kapısı’ndan ülkemize giriş yaptı. Ancak her kavuşmanın doğal olarak birde ayrılışı var. Yaz mevsiminden çıkmakta olduğumuz bugünlerde ayrılık vakti gelip çatınca gurbetçilerde yaşadıkları ülkelere dönmek için Kapıkule Sınır Kapısı’na dayandı. Edirne esnafı da vatan topraklarından ayrıldığı için hüzünlü olan gurbetçilerimizi yalnız bırakmadı. Gurbetçilerimize, Edirne’ye has yöresel yiyecekler ikram ederek moral vermeye çalışıyorlar.

Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Kontrol Derneği üyeleri, gurbetçilerimizi festival havasında uğurlamak için kolları sıvadı. Edirne’ye has lezzetlerle ve kendilerine eşlik eden kemancı ile sınırdan geçmek için Kapıkule Sınır Kapısı’nda bekleyen gurbetçi vatandaşlarımızın yanına gelen dernek üyeleri tarafından gurbetçi vatandaşlarımıza tava ciğer, badem ezmesi, Kavala kurabiyesi, lokum, Edirne beyaz peyniri ikram edildi. Kemancı ise ‘Ölürüm Türkiyem’ türküsünü hem çaldı, hem de söyledi. Edirne esnafının bu duyarlı davranışı gurbetçi vatandaşlarımıza büyük moral verdi.

Böyle Bir Günde Yanlarında Olmak Önemli

Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Kontrol Derneği Başkanı ciğerci Bahri Dinar, “Gurbetçilerimizi, ülkemize geldiklerinde nasıl karşılıyorsak döndüklerinde de öyle uğurlamamız lazım. Kendi memleketlerinde ailesiyle, eşiyle, dostuyla vakit geçiren gurbetçilerimiz, yaşadıkları ülkelere dönme vakti geldiği için oldukça hüzünlüler. Bizde bu hüzünlü günlerinde onlara moral vermek maksadıyla bir festival havasında uğurlama programı tertip ettik. Onlar, tatillerinde vatan topraklarına geldiği için bizlere hakları geçiyor. Memleketimize para getiriyorlar. Bizde hem onların hüzünlerini azaltmak, hem de helalleşmek maksadıyla burada onlarla vakit geçiriyoruz. Tabii Edirne’ye özgü ikramlarımız oluyor. Önümüzdeki sene onlara yeniden hoş geldin diyebilmek için bugün güle güle diyebilmek gerekir. Gelecek yılı büyük bir sabırsızlıkla beklemekteyiz.

Gurbetçiler Memnun

Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Kontrol Derneği yönetim kurulu üyelerinden şekerlemeci Arif Meriç, “Yolcunun duasının makbuldür. Bizler, hem onlara moral vermek, hem de dualarını almak için buradayız.” dedi.

Gurbetçi vatandaşlarımızdan Almanya’ya yolculuk yapan Ayten Şahintürk ise “Edirne esnafının ikramı bizleri çok memnun etti. Festival havasında uğurlanmamız bizleri memnun ettiği gibi gururlandırdı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Umarım seneye tekrar buluşuruz. Tatilimiz kısaydı ama güzeldi. Keşke daha uzun tatil yapma imkanımız olsaydı.” şeklinde konuştu.