Let’s travel together.

Antalya’da yaşamanın avantajları nelerdir?

Kuşkusuz ki ülkemizin dört bir tarafı çok güzel ve yaşamaya değerdir. Edirne’den Kars’a, İzmir’den Konya’ya, Ankara’dan İstanbul’a her bir köşesi cennettir güzel ülkemizin. Ama Antalya bir başka güzeldir. Ulu önder Mustafa Atatürk’ün dediği gibi “ şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir” Yazı ayrı kışı ayrı her mevsim yaşanılacak bir şehirdir. İstanbul’dan sonra en çok göç alan şehirler arasında ilk sıralarda Antalya yer almaktadır.

Resmi kayıtlara göre nüfus sayısı yaklaşık olarak bir buçuk milyon civarındadır. Nüfus sayısı yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akın etmesi ile birlikte 2 milyona yaklaşmaktadır. Çalışmak, okumak ya da ailesi ile birlikte temelli yerleşmek için gelmek isteyenler için Antalya’da yaşamanın avantajları nelerdir? Bu konu hakkında çok kapsamlı bir araştırma yaparak bir makale hazırladık. İşte, Antalya hakkında merak edilenler..

Antalya’da Yaşamak Neden Avantajlı?

  • Bu şehirde yaz kış yapılacak bir çok aktivite vardır. Yaz aylarında yapılan aktivitelerden bahsetmeye gerek bile yok. Kış aylarında günlük güneşlik havaların yaşandığı Antalya’da Konyaaltı sahiline gidip yürüyüş yaptıktan sonra deniz kenarında piknik yapabilirsiniz.
  • Her semtin kendine ait çok fazla sayıda parkı bulunmaktadır. Bu parklar oldukça büyüktür. Belediyeler, özellikle kış aylarının çoğunlukla günlük güneşlik geçmesinden dolayı insanların çoluk çocukları ile birlikte vakit geçirebilmeleri için park konusuna büyük önem göstermektedirler.
  • Antalya’da 2019 yılı itibariyle toplu taşıma ücreti 2.60 TL, öğlenci için 1.50 TL olmakla beraber 65 yaş ve üzeri kişiler için ücretsizdir.
  • Antalya’da yaşayanlar meyvenin ve sebzenin en tazesini diğer şehirlerde yaşayan insanlara göre daha uygun fiyatlara tüketirler. Bu da Antalya’da yaşamanın avantajları arasında en iyisidir.
  • Turizm bölgesi olmasından dolayı çok fazla sayıda otel bulunmaktadır. Otellerde iş bulma imkanı oldukça yüksektir.
  • Çok lüks bir sitede oturmadığımız takdirde apartman aidatları çok yüksek değildir. Mesela Yüz dairelik havuzlu, özel güvenliği olan bir sitenin aidat ücreti en fazla 150 TL’dir.
  • Antalya’nın en güzel tarafı bu şehirde herkes özgürdür. Kimse kimsenin dini, dili, ırkı, mezhebi, giyim tarzı ile ilgilenmez. Bu durum en lüks semtte de en kırsal semtte de geçerlidir.
  • Sadece tatil için Antalya’yı tercih edip otel yada tanıdık bir aile yanında kalmak istemeyenler için aylık ya da haftalık kiralanabilen eşyalı evler mevcuttur. Bu tarz evler genellikle Konyaaltı ve Lara bölgesinde daha çoktur.
  • Bayanların daha rahat bir şekilde denize girebilmeleri için kadınlar plajı bulunmaktadır. kadınlar plajı belediye tarafından işletildiği için verilen hizmetler çok uygun fiyatlardadır. Mesela bir şezlong için 5 TL ücret ödenmektedir.
  • Antalya’da yaşamanın avantajları oldukça fazladır. Bayanlar için en güzel tarafı ise, semt pazarı evine uzak olan kişiler için ücretsiz servisler bulunmaktadır. Bu servisler belirli saatlerde pazara gidecek olan kişileri pazara götürüp getirmektedir.

Antalya’da yaşamak, dünyada yaşarken cennette yaşamak gibidir. Denizi, güneşi, doğası, gezilecek görülecek yerleri ile harika bir şehirdir Antalya.