Let’s travel together.

Bayramda kaplıcalar doldu taştı!

Kaplıcaları ile ünlü Kütahya’da bulunan termal tesisler, Kurban Bayramı tatili nedeni ile tatilcilerin akınına uğradı. Termal tesislerde doluluk oranı yüzde 80’leri bulurken, kaplıcaları tercih eden tatilciler şifalı sıcak suyun keyfini çıkardılar.

Kurban Bayramında 4 gün süren tatilde, Kütahya’nın kaplıcaları ve termal tesislerinde yoğunluk gözlendi. Yurt içinden ve yurt dışından gelen tatilciler plajlar yerine şifalı olduğu bilinen kaplıcaları tercih etti. Kütahya merkeze 15 kilometre mesafede bulunan Yoncalı’daki termal tesislerde yoğunluk yüzde 80’lere kadar vardı.

Tatilciler Termal Tesisleri Tercih Ettiler

İyi bir tatili sezonu geçirdiklerini belirten termal otel işletme müdürü Barış Yakar, “Kurban bayramı tatili burada oldukça yoğun ve hareketli geçti. Tatilciler plajlar yerine termal tesisleri tercih ettiler. Tesisimizde yoğunluk yüzde 80’lere kadar çıktı. İl dışından gelenler olduğu gibi yurt dışından, özellikle Almanya’dan gelenler de çok dolu. Çocuklarıyla iyi zaman geçirmek için otelimizi tercih eden misafirlerimiz de oldu. Bayram tatilini çok verimli geçirdiler. Müşterilerimiz kendilerini havuzlara atarak serinleme imkanı buldular. Özellikle çocuklar ve kadınlar havuzları tercih ettiler” dedi.

Yurt dışından ailesiyle birlikte Kütahya’ya gelen İsmail Altın, “Bayram için Almanya’dan çocuklarımla ve torunlarımla Kütahya’ya geldik. Termal kaplıcaların birçok rahatsızlığa iyi geldiğini ve hastalıklara şifa olduğunu biliyoruz. Aynı zamanda Kütahya’da hava sıcaklığı çok yüksek olduğu için için termal tesisleri tercih ettik ve çok beğendik.” dedi.

Bayram tatilini geçirmek için termal tesisleri tercih eden Süleyman Sevi de Kütahya’da hava sıcaklığının 38 dereceye kadar çıktığını belirterek, “Havalar aşırı derecede sıcak olduğundan  serinlemek için kaplıcaları tercih ettik. Termal tesislerin imkanlarından yararlanarak hem serinledik hem de güzel bir bayram tatili geçirdik” diye konuştu.