Let’s travel together.

Denize kıyısı yok ancak Ege ve Akdeniz kadar canlı

Van Gölü kıyısında bulunan ve denize hiç kıyısı bulunmamasına rağmen ülkemizin tek mavi bayraklı plajı olma özelliğini taşıyan Mollakasım Halk Plajı, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Van Gölü’nün sularında serinleyen turistlerin, mangal yakarak piknik yapması ise gözlerden kaçmadı.

Ülkemizin en büyük gölü olan Van Gölü, aynı zamanda dünyadaki en büyük sodalı göldür. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Mollakasım Halk plajına akın eden vatandaşların ortaya çıkardığı renkli görüntülerle plaj adeta şenlendi.

Rakım Bin 700 Metre

Yüz ölçümü 3 bin 713 kilometrekare, derinliği ortalama 500 metreyi bulan Van Gölü’nün, denizden yüksekliği ise bin 700 metredir. Doğal güzellikleri ve saklı koylarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Van Gölü, Kurban Bayramı süresince Ege ve Akdeniz sahillerini aratmadı. Hava sıcaklığının 30 dereceyi bulduğu Van’da vatandaşlar serinlemek için mavi bayraklı Mollakasım Halk Plajı’nda kendilerini Van Gölü’nün serin sularına bıraktı.

Ülkemizin çeşitli illerinden Van Gölü kıyısındaki mavi bayraklı Mollakasım Halk Plajı’na gelen yerli turistler, Van Gölü’nde yüzmenin keyfini yaşıyorlar.

Ege ve Akdeniz’den Daha İyi

İstanbul’dan tatillerini geçirmek için Van Gölü’ne gelen İsmail Süpürgeci, “Bu sene tatilimizi geçirmek için Van’ı tercih ettik. İyi ki böyle bir karar almışız. Ailecek burayı çok sevdik. Van’da ve özellikle Van Gölü’nde çok eğlenceli vakit geçiriyoruz. Buralar gerçekten doğa harikası yerler. Ege ve Akdeniz’deki sahillerden hiçbir farkı yoktur. Hatta daha iyi diyebilirim. Herkese tavsiye ederim.” şeklinde konuştu.

Van Gölü, suyunun berraklığı ve temizliği ile de turistlerin beğenisini topluyor. Van Gölü’nün en büyük avantajı ise hem suyun hem de piknik keyfinin aynı anda çıkarılabilmesi.

Turizm Ekonomiyi Canlandırıyor

Van Gölü sayesinde turistlerin Van iline akın etmesi doğal olarak Van halkının yüzünü güldürüyor. Yaz mevsiminde Van’a akın eden yerli ve yabancı turistler sayesinde otellerin doluluk oranı yüzde yüze ulaşırken, yapılan alışverişler ise Van esnafına rahat bir nefes aldırıyor. Ayrıca Van iline yapılan turistik geziler, ekonomik olarak da oldukça avantajlı. Van’ı ziyaret eden turistler, hem fiyatlardan hem de Van halkının sıcak ilgisinden memnun ayrıldıkları gibi herkesin, bu doğal güzelliği ve gölü görmesi gerektiğini söylüyorlar.