Let’s travel together.

Dünyanın en az nüfusa sahip 10 ülkesi

Hayatımız çok büyük bir koşuşturmaca içerisinde geçiyor. Büyük şehirlerde yaşayan insanlar bu koşuşturmacadan ve kalabalıktan sıkılmış durumda. Sizde sessiz bir ülkeye gidip orada yıllarca yaşamak ve yaşlanmak istiyorsanız, kimsenin size karışmamasını, sessizliğin ruhumuza işlemesini istiyorsanız sizler için dünyanın en az nüfusa sahip 10 ülkesini paylaşacağız.

Saint Helena

Birleşik krallığa bağlı olan bu ülke atlas okyanusunun güneyinde yer alıyor. Volkanik bir ada olan bu ülke 1502 yılında denizciler tarafından keşfedilmiş. Bu ülkede toplam 4.255 kişi yaşıyor.

Niue

182’inci yüzyılda keşfedilmiş olan bu ülke güney pasifikte bulunuyor. Ülkede toplam 1.624 kişi yaşıyor. Ülkede yaşayan kişi sayısının bu kadar düşük olmasının sebebi ulaşım imkanının yeterli olmaması. Buna rağmen güzel yerleri sayesinde her yıl baya turist buraya gelip gidiyor.

Pitcairn Adaları

Pasifik okyanusunun en küçük adalarından birisi olan bu ülke 18. Yüzyılda balıkçılar tarafından keşfedilmiştir. Bu adada turistlerin çokça ziyaret ettiği mekanlardan birisidir. Adada yaşayan kişi sayısı ise 50.

Tokelau

Yeni Zelanda ya bağlı olan bu ülke monarşik bir sistem ile yönetiliyor. Bu güzel adada yaşayan kişi sayısı ise 1.411.

Falkland Adaları

Patagonya’nın 480 km doğusunda bulunan bu ülke 776 küçük adacıktan oluşuyor. Bu ülkede yaşayan kişiler geçimlerini balıkçılık yaparak ve koyunculuk ile uğraşarak sağlıyor. Ülkeni n nüfusu ise 2.932.

Nauru

Avusturalya’nın kuzeydoğusunda yer alan Nauru turizm açısından büyük zenginliğe sahip. Ancak ulaşım sıkıntısından dolayı çok fazla turist bu ülkeye gelmiyor. Ülkede yaşayan kişi sayısı ise 10 bin civarı.

Vatikan

İtalya’nın Roma kentinde bulunan Vatikan Katolik mezhebinin yönetim merkezidir. İtalya’nın içinde bulunmasına rağmen kendi başına bir ülke unvanına sahiptir. Vatikan’ın nüfusu 500 kişidir. Turistlerin uğrak yerlerinden birisi de olan Vatikan’ın nüfusu zaman zaman 1500 kişiyi bulmaktadır.

Sealand

Bu ülke tartışmasız dünyanın en küçük olan ülkelerinden birisidir. İkinci dünya savaşında 550 metrekarelik bir alana kurulmuştur. Şu an ülkede 27 kişi yaşamaktadır ve kendilerine ait Sealand doları isminde para birimleri bile bulunmaktadır.

Montserrat

1400 yıllarında Kristof Kolomb tarafından keşfedilen bu yer aktif volkanlarıyla ünlü bir ülkedir. Ülkede yaşayan kişi sayısı volkanın durumuna göre değişmektedir. Ülkede 4.000 ila 6.000 arasında kişi yaşamaktadır.

Tuvalu

Büyük okyanusta bulunan bu ülke 9 farklı adadan oluşmaktadır. Birleşmiş milletlere üyeliği bulunan bu ülkenin nüfusu ise 11.323