Let’s travel together.

Rus turistlerin tatil için gözde merkezleri belli oldu

Popüler uçak bileti rezervasyon sitesi Aviasales, Rus turistlerin cazip olarak gördükleri ve doğal çekicilikleri nedeni ile tercih ettikleri ülkeleri araştırdı.

Yapılan araştırmaya göre Rus turistler en çok İtalya, Rusya ve İsrail’deki tatil programlarını beğeniyor ve tercih ediyor. Uçak bileti rezervasyon sitesi Aviasales’in yaptığı ve 65 bin Rus turistin katıldığı araştırmada her 4 katılımcıdan 1’i en iyi kültür ve tarih turlarının İtalya’da düzenlendiği yönünde görüş belirtti.

İtalya’da Rus turistler tarafından ziyaret edilen ve çokça beğenilen eserler ve tarihi mekanlar arasında Pompei, Ducale, Kolezyum, Trevi Çeşmesi, Palazzo, ve Milan Katedrali yer aldı.

Rus katılımcıların yüzde 16’lık dilimi ise en cazip gezilerin Rusya’da yapıldığını söylediler. Rusyanın başkenti Moskova’da Aziz Vasil Katedrali ve Kızıl Meydan, St. Petersburg’da Kazan’da Kul Şerif Camii ve Ermitaj en çok ziyaret edilen ve ilgi odağı olan eserler ve tarihi mekan arasında.

En cazip yerlerin İsrail’de olduğunu söyleyenler ise yüzde 16’lık dilimde yer aldı. İsrail’de en çok beğenilen yerler ise Ağlama Duvarı, Yafa Eski Şehri ve Kutsal Kabir Kilisesi oldu.

Yapılan anket kapsamında yüzde 10 oranında oy alan diğer ülkeler Ermenistan, Çekya ve Çin oldu. Prag Kalesi ve Çin Seddi, Manastırı  bu ülkelerdeki en çok tercih edilen yerler arasında.

Katılımcıların Türkiye ile ilgili tercihi ise yüzde 8’lerde kaldı. Rus turistlerin Türkiye’de gezmekten en çok keyif aldığı yerler ise Ayasofya, Sultanahmet ve Mavi Cami oldu.