Let’s travel together.

Turizm sektörü Kurban Bayramı tatiline kilitlendi!

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması ile büyük hareketlilik yaşayacak olan turizm sektörü bu konuda hükümetten gelecek açıklamayı heyecanla bekliyor.

Kurban bayramına 1 aydan daha az bir süre kaldı. Her bayram olduğu gibi bu bayramda vatandaşlar tatil yapmak ve ailelerini görmek için yollara düşecek. Uygun bilet fırsatlarından ve erken rezervasyon indirimlerinden yararlanmak isteyenler 2019 Kurban Bayramı tarihini internette araştırmaya başladılar bile. Peki bu yıl Kurban Bayramı ne zaman kutlanacak? 2019 Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı?

Kurban bayramı tatili yaklaştıkça internet ortamında Kurban Bayramı ne zaman kutlanacak sıklıkla aratılıyor. Kurban Bayramı, bu sene 10 Ağustos (Arefe) – 14 Ağustos tarihleri arasında idrak edilecek. Kurban bayramında tatilin 9 güne çıkarılması için hükümetten gelecek açıklama bekleniyor. Hükümet, turizmcilerin de beklediği Kurban Bayramı tatil süresiyle ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

2019 Kurban Bayramı Ne Zaman?

  • 10 Ağustos 2019 Cumartesi – Arefe Günü
  • 11 Ağustos 2019 Pazar – Kurban Bayramı (1. Günü)
  • 12 Ağustos 2019 Pazartesi – Kurban Bayramı (2. Günü)
  • 13 Ağustos 2019 Salı – Kurban Bayramı (3. Günü)
  • 14 Ağustos 2019 Çarşamba – Kurban Bayramı (4. Günü)

Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Olur mu?

Turizimciler Ramazan bayramında olduğu gibi Kurban Bayramı tatilinin de 9 güne çıkarılmasını talep ettiler. Turizmciler Kurban bayramından sonraki 15-16 Ağustos günlerininde kamuya idari izin sayılarak tatil edilmesini, toplam tatilin 9 güne çıkarılması konusunda öneride bulundular. Turizm sektöründe etkin Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık da bu konuda açıklamalarda bulundu. Ayık, Kurban Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması için kararın bir an önce açıklanmasının turzim sektörü için olumlu olacağını bildirdi.

Kurban bayramı bu sene 11-14 Ağustos tarihleri arasında kutlanacak. 15 Ağustos Perşembe günü ile 16 Ağustos Cuma günü idari izinli sayılırsa, Kurban bayramı tatili 10 Ağustos Cumartesi günü başlayarak 18 Ağustos Pazar gününde sona erecek. Bu uygulama ile kurban bayramı tatili 9 güne uzamış olacak.

Bütün bayramlarda olduğu gibi bu kurban bayramında da turizimciler iç turizmde hareketlilik bekliyor. Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkması ile bayramda yaşanacak hareketliliğin daha da yoğun olacağı hesaplanıyor.

Kurban bayramına az bir süre kala bayram tatilinin uzaması ile ilgili verilecek kararın, tatil planlamasını henüz yapmamış tatilcilerin rezervasyon konusunda daha rahat davranacakları belirtiliyor. Seyahat acenteleri de tatilin 9 güne çıkabileceği ihtimaline binaen tur programlarını buna göre şekillendiriyorlar.