Let’s travel together.

Türkiye’nin Maldivler’ine tatilci yağıyor

Burdur’da yer alan Salda Gölü, beyaz kumsalı, berrak suyu ve turkuaz rengiyle ülkemizin önemli turizm merkezlerinden biri haline geldi. Öyle ki Salda Gölü, ülkemizin Maldivler’i olarak nitelendiriliyor.

Kurban Bayramı’nda da tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiği Salda Gölü, turkuaz mavisi ve bembeyaz kumsalıyla ziyaretçilerine tadına doyulmaz anlar yaşatıyor. Bizzat Salda Gölü’nü ziyarete gidenlerin yanı sıra tatil bölgelerine giderken ya da dönerken Salda Gölü’ne uğrayan tatilcilerin oluşturduğu yoğunluğa değinen Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, “Salda Gölü’nde ziyaretçi sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu talebi karşılamakta artık zorlanıyoruz. Ziyaretçilerin isteklerini karşılamak istesek de sit alanı olması dolayısıyla çivi dahi çakamıyoruz.” dedi.

Tanıtım İlgiyi Artırdı

Salda Gölü, yapılan tanıtım çalışmalarıyla son zamanlarda ülkemizin en gözde turizm merkezlerinden biri haline geldi. Tanıtım çalışmalarının yanı sıra çevre düzenlemesi, yapılan yatırımlar ve koruma tedbirlerininde payı yadsınamaz. Öyle ki Salda Gölü artık Türkiye’nin Maldivler’i haline geldi. Salda Gölü, Millet Bahçesi projesiyle de gündemde kendisine yer buldu. Salda Gölü’nün Kurban Bayramı’nda ziyaretçi akınına uğraması tanıtımın ve yatırımın önemini bir kez daha ortaya koydu.

Bu Yıl 600 Bini Aşkın Ziyaretçi

Salda Gölü’nü 2019 yılının ilk 8 ayında 600 bini aşkın kişi ziyaret etti. Kurban Bayramı boyunca da Salda Gölü’nü ziyaret edenlerin sayısı 40 bini aştı. Kurban Bayramı’nda rotayı Salda Gölü’ne çeviren tatilciler, Salda Plajı’ndaki kil havuzlarında vücutlarını radyosyondan ve radyoakrtif maddelerden arındırmak ve daha sağlıklı bir cilt için kil banyosu yaptılar. Ayrıca Salda Gölü’nde geçirdikleri anları ölümsüzleştirmek isteyen tatilciler, bolca selfie çekilmeyi ihmal etmediler.

Emanetçi Olduk

Kendi memleketlerinde emanetçi konuma geldiklerini dile getiren Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, “5 bin nüfuslu ilçemizde 40 bin kişi yaşamaya başladı. Devletimizin acil desteğine ihtiyacımız var. 27 yıldan beri halk plajında belediye bünyesinde hizmet veriliyor. Halk Plajımızın, Millet Bahçesi Projesi kapsamında olması herhangi bir düzenleme yapmamızın önündeki engellerden biri. Salda Gölünün korunmasında ilçe merkezinde imara açık alanlarda inşa edilecek konaklama merkezlerinin önemli katkısı olacaktır. Yeşilova ilçe merkezi ile civar köylerin de sit alanı ve Özel Çevre Koruma Bölgesi içerisinde olması elimizi kolumuzu bağlıyor. Salda Gölüne gelen tatilcilere maalesef yeterli hizmet verilemiyor.” ifadelerine yer verdi.

Belediye bünyesinde hizmet veren temizlik görevlilerinin Salda Gölü civarında daha yoğun hizmet verdiğini dile getiren Belediye Başkanı Şenel, “İlçemizin nüfusu yazın 40 bine ulaşıyor. Bu nedenle de temizlik görevlilerimiz yeterli hizmeti vermekte çok zorlanıyor. Tatilcilere yeterli hizmet vermemiz için yetkililerimizin desteğini bekliyoruz.” dedi.