Let’s travel together.

Bodrum’da gezilecek yerler nereler? Bodrum’da ne yenir?

Günümüzün en popüler tatil mekanlarından biri olan Bodrum her geçen sene popülerliğini koruduğu gibi, her sene bir öncekinden daha fazla tanınan bir yer olma yolunda ilerliyor. Bodrum’un bu kadar çok tanınan bir tatil yeri olmasını ise gidilince görülmesi gereken tarihi ve doğal mekanlara borçlu olduğunu söylemek gerek.

Bodrum’da birbirinden muazzam tarihi ve doğal yapılar bulunuyor. Her giden tatilciyi kendine aşık bıraktığı tarafı sadece tarihi kalıntılar ve doğal güzellikler değil. Aynı zamanda cıvıl cıvıl sokakları ve caddeleri Bodrum’u Bodrum yapan en güzel detaylar. Bu sebeple de her geçen sene daha fazla tanınan Bodrum yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği bir yer olma özelliğini koruyor. Diğer tatil mekanlarına kıyasla daha fazla turist çekerken her sene aynı tatilcileri almayı da başarabiliyor. Bu başarıyı nasıl sağlıyor? Bodrum’da gezilecek yerler yabancı turistleri bile büyülüyor. Bu büyülü mekanlardan sadece 10 tanesi ise aşağıda sıralanan tarihi ve doğal yapılar.

Bodrum’da Gezilecek Yerler

Halikarnas Mozolesi

Çok eski medeniyetlere ev sahipliği yapan ve tarihi kalıntı bakımından en zengin illerimizden olan Muğla’nın Bodrum ilçesinde tarihi yapılara ulaşmak mümkün. Halikarnas Mozolesi de bu tarihi kalıntılardan sadece birisi. Dünyanın yedi harikasından biri sayılan anıtsal bir mezar burası. Bodrum’a yolu düşen tatilciler buraya giderek fotoğraflama yapmadan geri dönmüyor. Kolonları ile Yunan mimarisini andıran bu yapıt pramit şeklindeki çatısı ile de Mısır mimarisini hatırlatıyor. Boyutu ise bir hayli büyük. Bodrum’un güzide tarihi yapılarından sadece birisi.

Bosrum Kalesi

Bodrum kalesi Bodrum’un simgesi haline gelmiş, manzarası ise insanı hayran bırakan güzellikte bir yer. Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak kullanılan kaledir. Kayalık bir alan üzerine kurulan bu yer daha önce ada olarak bulunurken sonraları kente bağlanarak yarımada durumuna gelmiştir. Şimdilerde ise müzesi ile ziyaretçi akınına uğrayan ve Bodrum’u Bodrum yapan bir yerdir.

Bardakçı Koyu

Bodrum güzelliklerinden en çok konuşulan Bardakçı Koyu bütün doğal güzelliği ile giden herkesi kendisine aşık bırakıyor. Bu sebepledir ki her sene turist akınına uğrayan Bodrum’da bu koy hiç boş kalmıyor. Plajı tertemiz ve merkezde bulunuyor. Birkaç işletmeye ait olan yerlerinde dinlenmek ve denize girmek için tercih edilebilir.

Gümüşlük

Mavi ve yeşil uyumunu göz zevkine en iyi sunan yerlerden biri de Bodrum Gümüşlük. Hakiki olarak Bodrum’u Bodrum yapan yerlerden biri de Gümüşlüktür. Çok güzel renk uyumu ile tatilcilere bol dinlendirmeli güzel bir hafta geçirmenin keyfini yaşatır. Burada plajlar temiz, sular ise berraktır. Tatilciler Bodrum’da Gümüşlük restoranlarında balık yemeden de dönüş yapmazlar.

Orak Adası

Bodrum’da ıssız ve temiz bir ada olarak bilinen Orak Adası da gidenleri kendine hayran bırakıyor. Bodrum’un en doğal güzelliklerini burada bulmak mümkün. Zeytin olukları bulunan bu ıssız adada su altı sporları için uygun bölgeler de bulunuyor. Bodrum tatili seven kişiler her yıl burada su sporları ve su altı sporları yapmayı ihmal etmiyor.

Bodrum Antik Tiyatro

Bodrum’da açık hava tiyatro deneyimi sunan ve çok keyifli konserlere de ev sahipliği yapan Bodrum Antik Tiyatrosu 1960’larda geçirdiği restorasyondan sonra hizmete açıldı. Günümüzde ise Bodrum’un simgelerinden biri haline geldi. Doğal güzelliklerinin yanı sıra Bodrum’u tarihi kalıntıları ile de tanımak isteyen tatilciler için mutlaka uğranılması gereken bir yer olduğunu belirtelim.

Tavşan Adası

Son zamanlarda Bodrum’un gözde tatil yerlerinden biri olan Tavşan Adası turistlerin ilgi odağı olan ve her yıl turist sayısını ikiye katlayan bir yer. Küçük bir ada olan ve ağaç bulunmayan Tavşan Adası kendine özgü manzarası ile Bodrum’a giden turistleri çekmeyi başarıyor. Her yıl Bodrum turistlerinin uğrak yeri olmayı başaran ve Bodrum simgelerinden bir adadır.

Bodrum Yel Değirmenleri

Yalıkavak’ta yer alan yel değirmenleri turistlerin fotoğraf çekinmek için uğrak yeridir. Bodrum ve Gümbet koylarına bakan tepede bulunan 7 adet yel değirmeni 18. YY ’da yapılmış. 1970’lerin ise sonuna kadar kullanılmıştır. Yel değirmenlerinin bakımı şu anda iyi değil ancak yine de manzarası çok güzel olan bu bölgede harika kareler yakalamak için ziyaretçiler bulunuyor.

Yalıkavak Kral Mezarları

Tarihe ışık tutan ilçe olan Bodrum’da yer alan Yalıkavak Kral Mezarları ziyaretçilerin uğrak yerlerinden birisidir. Turistlerin fotoğrafladıkları mekanlardan biri olan bu mezarların 600 yıllık bir geçmişi bulunuyor. Sandıma ve Likyalılar dönemine ait olduğu düşünülüyor. Kral mezarlarının bulunduğu tepe ise Yalıkavak manzarasına hâkim.

Zeki Müren Müzesi

Müze gezmeyi seven kişiler için Bodrum’da gidilmesi gereken bir yer de Zeki Müren Müzesidir. Zeki Müren’e ait bütün eşyaların bulunduğu bu müze her yıl Zeki Müren hayranları ile dolup taşmaktadır. Zeki Müren’in son yıllarını geçirdiği evi müzeye dönüştürülmüş, 2000 yılında ziyaretçilere açılmıştır.

Bodrum’da görülmesi gereken ve Bodrum tatilinde kesinlikle gidilmesi gereken yerler buralar ile sınırlı değil. Sadece bir haftalık tatil için Bodrum’u Bodrum yapan 10 yer verilmiştir. Bodrum’un doğal ve tarihi güzelliklerinin bunlarla sınırlığı olmadığını bilmenizde fayda var.

Sadece gezilecek yerleri ile değil mutfağı ile de sizi hayran bırakacak olan Bodrum’da yenilecek yemeklere göz atalım.

Bodrum Tatilinde Ne Yenir?
Bodrum Tatilinde Ne Yenir?

Bodrum Tatilinde Ne Yenir?

Bir yere gittiğinizde orayı en iyi mutfağı ile tanırsınız. Bodrum’da size kendini deniz ürünleri ve diğer aperatif öğünleri ile tanıtıyor. Birbirinden lezzetli ürünlerini gittiğinizde keşfedeceğiniz Bodrum’da ne yenir sizler için sıraladık.

Bodrum Mandalinası

Kokusu ve tadı ile diğer mandalinalardan kendisi ayıran bir meyve olan Bodrum mandalinası lezzetine doymak isteyenler kesinlikle Bodrum’da portakal ve mandalina yemeden dönmemelidir. Kokusu daha yemeden ağzınızı sulandıracaktır.

Deniz Ürünleri

Bodrum’a gidilince kesinlikle bütün deniz ürünleri ile yapılan yemekler yenilmelidir. Bütün ürünler taze ve en iyi şekilde pişirilerek karşınıza getirilecektir.

Bodrum Gazozu ve Reçeli

Üzerinde çeşit çeşit şiirler yazılı olan Bodrum gazozu içinizi ferahlatacak. Attığınız her adımda bu gazozları bulmanız mümkündür. Bodrum reçeli ise meşhurdur ve kavanozu ile almanız önerilmektedir.

Bodrum Sebzeli Döneri

Eğer restorana gitmek istemiyorsanız ve sokak lezzetlerini seviyorsanız merkezde sebzeli döner tercih edebilirsiniz.  Bu dönerde olmazsa olmaz baharatlar ve çemenlerdir. Bu tadı baka yerde bulmanız mümkün olmayacaktır.

Kumru

Restoranlardan sıkılan ya da atıştırmalık arayanlar için eşsiz bir lezzet olan kumru tercih etmek için seçenek olabilir. Bodrum merkezde kumrunun her çeşidini en iyi şekilde yapan birçok mekân bulunmaktadır. Kumru severler afiyetle tüketebilirler.

Bodrum’u bodrum yapan yerlerden sonra Bodrum’da yenilecek yemekler de sıralandı. İyi bir Bodrum tatili için eni iyi tavsiyeler verildiğine göre Bodrum tatilini planlamak kalıyor geriye. Her sene Bodrum tatili mi olur diyenlere kulak asanlardansanız yine bir bodrum kaçamağı yapabilirsiniz. Bodrum gezilecek yerleri ve yenilecek bütün yemekleri ile sizi bekliyor olacak. Aynı zamanda ilk defa Bodrum tatili yapacak olan okurlar için de Bodrum tatil rehberi niteliğinde bütün detaylar kullanılabilir.