Let’s travel together.

İstanbul’da nereler gezilmeli? İstanbul gezilecek yerler listesi

Ülkemizin her bir köşesi çok güzel amma velakin İstanbul bir başka güzel. O kadar güzel bir şehir ki bütün dünya ülkelerinin gözü bu şehrin üstünde. Resmi kayıtlara göre 16 milyondan fazla insanın yaşadığı İstanbul, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bir şehirdir.

Bu yazımızda ilk defa İstanbul’a gidecek olanlar için gezi rehberi olacak şekilde İstanbul gezilecek yerler nerelerdir? 24 saat boyunca hayatın canlı olduğu bu şehirde mutlaka görmeniz gereken yerlerin listesini bulabilirsiniz. İstanbul’un gezilmesi gereken yerlerinden bahsetmeden önce küçük bir hatırlatma yapmakta fayda olacaktır. İstanbul öyle bir iki günde gezilip görülecek bir şehir değildir. Eğer bu şehrin keyfini sürmek istiyorsanız tatil programınızı en az 1 hafta olacak şekilde ayarlamanız gerekir.

İstanbul Gezilecek Yerler Listesi

İstanbul’un gezilecek yerlerin listesini yaparken sadece semt olarak isimleri vereceğiz. Bu makaleyi yazmaktaki amacımız İstanbul’un gezilecek yerlerinin detaylı tanıtımını yapmak değildir. Amacımız, tatil programı için İstanbul’u tercih edenler için mutlaka gidilip görülmesi gereken yerlerin isimlerini vermektir. Mesela İstanbul’a giderseniz mutlaka Eminönü’ne gidip balık ekmek yemenizi tavsiye ederiz. Eminönü’nde şuraya gidin, buraya gidin ya da şurada şu var burada bu var diye laf kalabalığı yapmaya gerek yok.

  1. Taksim meydanı, istiklal caddesi ve Beyoğlu sokakları
  2. Eminönü
  3. Sultan Ahmet
  4. Boğaz turu yapmadan İstanbul’u terk etmeyin
  5. Eyüp Sultan
  6. Pierre lotti tepesinde muhteşem manzara karşısında çay içmek ayrı bir keyiftir
  7. Ayasofya eşsiz güzellikte bir yapıdır. Müslümanlara göre cami, Hristiyanlara göre kilise tartışmasına son noktayı koyarak Ayasofya müzesi olarak herkesin ziyaretine açık hale getirilmiştir.
  8. Sadece çocuklar için değil büyükler için de harika bir deneyim İstanbul Oyuncak Müzesi
  9. Gülhane parkı
  10. Ortaköy
  11. Adalar

Elbette ki İstanbul’un gezilecek yerleri 11 maddeden ibaret değildir. Birbirinden farklı camileri, müzeleri, sarayları, tarihi yerleri gezmekle bitmez. Herkes tarafından en popüler olan belirli başlı yerlerin listesini vermeye çalıştık.

İstanbul’u gezerken yanınızda İstanbul’u bilen bir kişinin olması büyük bir avantaj olur. Ancak yanınızda kimse olmasa bile İstanbul kart alarak toplu taşımayı kullanıp ve teknolojinin büyük bir nimet olan navigasyonu kullanarak çok rahat bir şekilde İstanbul’un gezilecek yerleri dilediğiniz gibi gezebilirsiniz.