Let’s travel together.

İzmir Çesme’de tatildeyseniz şu 10 şeyi mutlaka yapın!

İzmir, Türkiye’nin en güzel ve en yaşanabilir şehirlerinin başında gelmektedir. Denize kıyısı bulunması, zengin tarihi geçmişe sahip olması, zamanında birçok ulusa ev sahipliği yapması gibi birçok sebepten dolayı İzmir çok önemli bir şehirdir. Plajları, eğlence merkezleri, alışveriş merkezleri, tarihi yapıtları, parklar gibi birçok etkenden dolayı yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmuştur. Yapısına uygun birçok yatırımın yapılması İzmir’in çehresini değiştirerek tercihlerin odağı olmasını sağlamıştır.Hem ticaret, hem sanayi hem de tarım alanları kullanımı oldukça gelişmiştir. Tarihte de deniz ticaretinin önemli merkezlerinden olmuştur. Birçok medeniyetin İzmir’de kurduğu uygarlıklar son derece önemli izler bırakmıştır.

Yumuşak iklimi ve verimli toprakları sayesin de birçok ürünün yetiştiği ve ormanlık alanların geniş yer bulduğu bir şehir olmuştur. İzmir de üretilen birçok tarım ürünü Türkiye ihracatında da önemli bir paya sahiptir. Geçmişte bölgede yaşayan uygarlıkların katkılarının daha da geliştirilerek kurulan ticaret limanları sayesin de bu tarım ve sanayi ürünlerinin ihracatı da bu şehirden yapılmaktadır. Türkiye turizminin bel kemiği konumundadır. Yıllık milyonlarca yerli ve yabancı turisti misafir etmektedir. Eşsiz güzelliği ile hem kendi reklamını yaparak, hem de türkiyenin yurtdışındaki imajını ciddi manada olumlu etkilemektedir.İzmir denince akla ilk gelen belde çeşmedir.

Çeşme’de yapılması gereken şeyler;

Çeşme Kalesini ziyaret edin

Çeşme merkezde bulunan kale yapısıyla ve eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerini büyülemektedir. 500 yıllık tarihiyle birçok tarihi olaya şahitlik yapmış bu eser birçok medeniyetten izler taşımaktadır. Bu yapı evliya çelebinin seyahatnamesinede konu olmuştur. Şimdilerde ise müzeye çevrilmiş ve bu şekilde ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

Tekne Turu Yapmak

Sabah saatlerinde müşterilerinin hizmetine sunulan tekneler seyahat sırasında ki çeşitli eğlence organizasyonları ile de insanları eğlendirmektedir. Etrafında bulunan birçok ada ve koyu gezerek ege denizinin serin suları üzerinde süzülmektedir.

Tarihi Alaçatı Sokaklarını Gezmek

Birçok medeniyete tanıklık yapan çeşme sokakları şimdilerde mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerdendir. Eski tarihin derin izlerini taşıyan caddeler, binalar, restorantlar ve birçok yapı geçmişe dair birçok kültürü yansıtmaktadır. Taş yapısı sayesinde ilginç görüntüler oluşturan evler geçmişteki yaşantıyı bütün çıplaklığıyla gözler önüne sermektedir.

Sörf Yapmak

Kuvvetli rüzgarı ile ünlü olan alaçatıda denizde sörf yapmadan kesinlikle dönmeyin. Su üzerinde çok eğlenceli dakikalar yaşayacaksınız. Birçok rüzgar tribününü de barındırarak bu özelliği sayesinde ülke ekonomisine de ciddi katkılar sağlamaktadır.

Termal Kaplıcalara Gitmek

Birçok hastalığa şifa sebebi olan bu kaplıcalarda mutlaka gidilmesi gereken yerlerdendir. Bünyesinde barındırdığı çamur banyoları oldukça yararlıdır. Vücudu sağlıklı ve dinç bir şekilde tutmaktadır. Şifne ve ılıcadan çıkan bu şifalı sular termal kaplıcaların suyunu şifa bakımından zenginleştirmektedir.

Sakız Adasını Ziyaret Edin

Çeşme limanlarından hareket eden feribotlarla ulaşımı sağlanan sakız adası eşsiz güzelliğiyle gidenleri büyülemektedir. Özellikle mutfaktaki damak tadı çeşitliliği ve adada bulunan zengin kültürlü köyler mutlaka gezilmelidir. Tercih edilirse plajı’da oldukça etkileyici ve cıvıl cıvıldır.

Çeşme Kumrusu Yemek

Bölgesine has olup hiçbir yerde benzerini bulamayacağınız bu lezzet mutlaka tadılmalıdır. Oldukça doyurucu ve salam-sosis ikilisinin oluşturduğu lezzet her damak tadına uygundur.

Marinası ve Dalyan Koyunda Gün Batımını İzleyin

Bir başka etkileyici güzellikte bu koyda ve marinada bulunmaktadır. Güneşin kızarıp gözden alabildiğince uzaklaşarak batması olayını çok net bir şekilde sizlere izletmektedir. Mavi denizi bile kızıl deniz görünümüne kavuşturan bu güzellik görenleri hayran bırakmaktadır.

Çeşme Müzesini Ziyaret Edin

Çeşme kalesi içerisin de bulunan bu küçük ama güzel müze ilk defa 1965 yılında İstanbul Topkapı Müzesi’nden getirilen malzemeler ile ziyarete açılmıştır. Zengin malzeme çeşidiyle görmeniz gereken bir yerdir. Genellikle askeri teçhizatın bulunduğu bu müze tarihte kullanılan bazı silahların sergilendiği bir yerdir.

Cezayirli Gazi Hasan Paşa Anıtını Ziyaret Edin

Cezayirli Gazi Hasan Paşa, III.Selim zamanında 1789-1790 yılları arasında sadrazamlık yapmıştır. Evcilleştirdiği aslan ile gezmesi meşhurdur. Bu anıtta ziyaretçilere gösterilen de pirinçten yapılmış paşa ve onun evcil aslanının heykelidir. Bu büyük Osmanlı devlet adamının anıtını da mutlaka ziyaret edin.