Let’s travel together.

Keşfedilmemiş güzellikleriyle Amasra

Batı Karadeniz’in herkesçe bilinmeyen tarihi ve doğal güzellikleriyle, çağ açıp çağ kapayan Osmanlı Sultanı Fatih Sultan Mehmet’i bile kendine hayran bırakmış bir ilçedir Amasra. Özellikle Ankara ve çevre illerde yaşayan insanlar için vazgeçilemez bir tatil beldesidir. Tarihi Çekiciler Çarşısı, Amasra Kalesi ve Ağlayan Ağaç ile kendisini ziyaretçilerine hayran bırakır Amasra. Barış Akarsu’nun doğup büyüdüğü bu topraklar doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla birlikte onun sesini ve mirasını da içinde barındırır.

Gelin sizlere bütün güzellikleriyle ayrıntılı bir şekilde Amasra’dan bahsedelim.

Çekiciler Çarşısı

Gelen turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerdir Çekiciler Çarşısı. İçerisinde düzinelerce dükkân bulundurur. Her birinin içerisinde ise birbirinden farklı, el emeğiyle özenle hazırlanmış hediyelik eşyalar bulunur. Ayrıca burç taşlarıyla ünlüdür bu tarihi çarşı. Renk renk, çeşit çeşit burç taşını kolye, küpe, bilezik şeklinde bulabilirsiniz çarşı içinde. Farklı farklı özelliklere ve faydalara sahip bu taşların insan vücuduna ve psikolojisine iyi geldiğine inanılmaktadır. Bu nedenle özellikle turistler tarafından çok ilgi görmektedir.

Ayrıca kitapçılarıyla da ünlüdür bu çarşı. Özellikle bir kitapçısı vardır ki görmeden gitmek yapacağınız en büyük hata olur. Eski fakat ilk basım kitapların satıldığı bu kitapçıda aradığınız her kitabı bulabilirsiniz. Ayrıca çeşitli plaklar ve kasetlerde satılmakta bu kitapçıda. Otantik dokusu ve kitap kokusuyla sizi kendine bağlayacak bu kitapçıdan emin olun ayrılmak istemeyeceksiniz.

Yapraklarından Gözyaşı Akıtan Ağlayan Ağaç

Amasra’nın eşsiz doğa güzelliklerinden sadece bir tanesi Ağlayan Ağaç. Yılın belirli mevsimlerinden yapraklarından akıttığı gözyaşlarıyla biliniyor. Tabii elbette akıttığı damlalar gerçekten gözyaşları değil. Yılın özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarından havada bulunan nemi içine çekiyor, daha sonrasında ise yapraklarından yağmur damlaları gibi akıtıyor.

Ağlayan Ağaç’ın bulunduğu konum aynı zamanda Amasra’nın en yüksek mekanlarından biri ve etrafından çeşitli kafelerde bulunuyor. Bu kafelerde özellikle akşam üzerine doğru vakit geçirebilir ve Amasra’nın uçsuz bucaksız, güzeller güzeli manzarasının tadını çıkartabilirsiniz.

Balık-Ekmek Keyfi

Balıkçı restoranları, balık-ekmek tekneleri, midyecileri… Tabiri caizse midenize bayram ettirecek güzelliklerle dolu Amasra. İsterseniz şık ve lezzetli restoranlarından birinde güzel bir akşam yemeği yiyin, isterseniz liman tarafında bulunan küçük dükkanlarda balık-ekmek yiyin, isterseniz balıkçı teknelerinden birinde bu lezzeti tadın. Ekstra olarak tatmanız gereken diğer bir lezzet ise midye dolma. Bol limonlu, taze midyeleri bir de Amasra’da tadın deriz.

Amasra Müzesi

Oldukça yeni olan bu müze Amasra’nın geçmiş tarihine ışık tutuyor. Tarihi çok eski yüzyıllara ve medeniyetlere dayanan Amasra’da bulunan tarihi eşyalar ve bilgileri turistlere sunuyor. Ayrıca hava karardıktan sonra müzenin dış cephesine yansıtılan animasyonlar ile sizlere görsel bir şölen sunuyor.