Let’s travel together.

Kiev’de gezilecek en popüler 15 Yer

Kiev Ukrayna’nın başkenti, Dinyeper Nehri’nin yanındaki tepelerde akan yeşil bir metropoldür. Orta çağlarda Kiev, Doğu Avrupa’nın büyük bir dilimini kapsayan devasa bir devletin başkentiydi ve bu altın çağdan kaynaklanan manastırlara ve katedrallere girebilirsiniz.

Kiev’in 1240’ta doğuda bulunan Moğol işgalinden, İkinci Dünya Savaşı’nda batıdan saldıran Nazilere kadar, zor zamanlar geçirdiğini inkar etmek mümkün değil. Bu anlar Kiev’in Anavatan Anıtı gibi muazzam anıtlarla özdeşleşmiş ve hatırlanmış bir parçasıdır.

Fakat şehir, 19. yüzyılda, ufuk çizgisini delip geçen birçok Barok kilisesini filizlendirdiği zaman olduğu gibi, yeniden yükseldi. Bugün Kiev, 2004 ve yine 2014’te yapılan önemli gösterilerin yer aldığı Maidan Nezalezhnosti’de geri çekilmek için 21. yüzyıl tarihine sahip.

Kiev Yaklaşık 950 kilise, katedral ve anıtın bulunduğu bir şehir. Şehrin en gözde cazibe merkezleri, ilkel mimarileri ve etkileyici geçmişleriyle, Kiev’i ziyaret ederken görülmeye değer. İşte kentte görülmesi gereken tarihi ve çağdaş cazibe merkezlerinin bir listesi.