Let’s travel together.

Osmanlı’nın aşkı, Sırbistan’a tatile gitmek için 7 neden

Osmanlı İmparatorluğunun zamanında almak için büyük uğraşlar verdiği, sonunda Kanuni Sultan Süleyman’ın üzerinde yürüdüğü köprüsü ile bilinen Belgrad kalesi ve Belgrad kalesinin sahibi olan ülke, Sırbistan. Sırbistan, Osmanlı’nın etkisinde uzun bir süre kalmış bir ülkedir. Bunu, seyahat ettiğinizde rahatlıkla hissedebiliyorsunuz. Sırbistan’a seyahat ilk başta çok zor gibi gözükse de aslında diğer ülkeler ile kıyaslandığında çok daha kolay.

Sırbistan’ın tek özelliği elbette Osmanlı’dan etkilenmiş olması değildir. Aynı zamanda Sırbistan, balkan ülkeleri arasındaki en gelişmiş ülkelerden birisidir. Sırbistan, gün geçtikçe güçlenen ekonomisi, güzel kadınları ve eğlenceli gece hayatı ile bilinen, dünyanın en güzel ülkelerindendir. Sırbistan’a seyahat edecekseniz, gideceğiniz şehir elbette Belgrad olmalıdır. Belgrad, Sırbistan’ın başkenti, aynı zamanda turist kentidir. Bununla beraber en gelişmiş bölgesidir de diyebiliriz.

Aynı zamanda Sırbistan’ın kuzeyinde yer alan Novi Sad da Sırbistan’ın turizm açısından önemli ve gelişmiş şehirlerinden birisidir. Burası genel anlamda daha mütevazi dizayn edilmiş, uzun binalardan çok şık evler ve iş yerleri ile bezenmiş bir şehir. Aynı zamanda Sırbistan’ın en büyük festivallerine de ev sahipliği yapıyor. Sırbistan’a seyahat sırasında bu festivallerden birine denk gelirseniz, mutlaka katılmalısınız.

Avrupa Kültürüne Fazlasıyla Hakim
Avrupa Kültürüne Fazlasıyla Hakim

Avrupa Kültürüne Fazlasıyla Hakim

Sırbistan’ın en büyük özelliği, balkan ülkeleri arasında Avrupa kültürüne en yakın ülkelerden biri olmasıdır. Sırbistan, kendini sürekli geliştiren yönetimi, genel anlamda Avrupa kültürünü benimsemiş genç halkı ile birlikte, dinamik ve güçlü bir ülke. Özellikle de genç kesimin yoğunluğu, Sırbistan’a gece hayatının en üst seviyede ve gençler için yaratılmış bir şehir olma unvanı veriyor.

Karamsar Bir Ülke Ama Sakin

Sırbistan’a ilk gittiğinizde size çok büyük ve heyecan verici bir ülke izlenimi sunsa da 2. Günden itibaren şehirlerinin karamsarlığını hissedebiliyorsunuz. Bu ülke kendini her ne kadar geliştirmiş, gençlere yönelik yüzlerce eğlence düzenlemiş olsa da üzerinden kara bulutları atamıyor. Adeta sokak aralarına, Belgrad kalesine sinmiş bir negatif enerji var bu ülkede. Sırbistan’da tatil boyunca bu karamsarlığı siz de hissedeceksiniz fakat bu, tatilinizi mahvedecek cinsten değil, aksine tatilinize karakteristik bir hava katacak özelliktir.

Bu yine de Sırbistan’ı turizm açısından kötü bir ülke olmaktan ziyade, kendine has bir havası olan konuma sokuyor. Amerika gibi büyük bir şehir olmaya özenmiş, koca koca gökdelenler dikerken Belgrad caddelerine, aynı zamanda ekonomik zorlukları da kendilerine terk edilmiş bir kasaba havası veriyor. Eğer depresyona girmek istemiyorsanız burada 3 günden fazla kalmayın dersek yanlış olmaz.

Sırbistan Ucuz Bir Ülke
Sırbistan Ucuz Bir Ülke

Ucuz Bir Ülke

Artık Türkiye’de ekonomik krizi rahatlıkla hissettiğimiz için, yurtdışına gidecek para bulamayabiliyoruz. Bu tür durumlarda insanlar, daha ucuz ülkeleri göz önünde bulundurmaya başlıyor. Türkiye standartlarında maliyete sahip ülke sayısı ne yazık ki çok fazla yok. Bu da seçenekleri biraz kıssa da Sırbistan gibi balkan ülkeleri, bu konuda en iyi alternatiflerden. Sırbistan’a seyahat, uçak bileti, market alışverişi gibi konularda, çok uygun fiyatlar ile karşımıza çıkıyor.

Sırbistan’a gittiğinizde bolca et yiyin. Et fiyatları oldukça ucuz bu ülkede. Bunun yanı sıra market, içki alışverişi de sizi tatmin edecek kadar uygun fiyata mal oluyor. Bu ülkeye gittiğinizde çok fazla para harcamazsınız. Paranız çoğunlukla cebinizde kalır. Bu da ucuz ve eğlenceli tatilin size en büyük getirisi olacaktır.

Vize İstemiyor

Sırbistan’ı, seyahat etmek için en ideal ülke kılan şey, tabi ki de vize istememesidir. Vize işlemleri ile uğraşmadan, çok daha düşük maliyetler ile bu ülkeye seyahat edebilirsiniz. Sadece en az 6 ay geçerli bir pasaportunuz olması yeterlidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını vizeden muaf tutan ülkelerden birisi olan Sırbistan’ın turist kitlesinin büyük bir kısmını Türkler oluşturuyor. Sırbistan’da tatil yapmak için uzun süre önceden karar vermeniz gerekmediği gibi 3 gün öncesinde bilet alıp da gidebilirsiniz. Tek ihtiyacınız para ve pasaport.

Turist İçin Güvenli Bir Ülke
Turist İçin Güvenli Bir Ülke

Turist İçin Güvenli Bir Ülke

Dünyanın en güvenli ülkelerinden birisi olan Sırbistan, aynı zamanda bir turist için de gidilebilecek en güvenilir yerlerden birisi. Eşiniz ile, sevgiliniz ile, aileniz ya da arkadaşlarınız ile rahatlıkla seyahat edebilirsiniz buraya. Hatta yalnız başınıza da kolaylıkla seyahat edebilir ve fazlasıyla eğlenebilirsiniz. Karamsar havası yalnızlık konusunda size iyi gelmeyecektir ama yine de denemeye değer bir macera olacağı kesin.

Osmanlı Savaşlarından Hatıralar Var

Türklerin büyük bir çoğunluğu, Kanuni Sultan Süleyman’a hayranlık duyuyor. Kanuni Sultan Süleyman ise Belgrad kalesini almayı kendine en büyük hedeflerden biri seçmişti. Büyük savaşların döndüğü yıllardan beridir Osmanlının inşa ettiği güzel yapılar, günümüzde çok fazla kalmamış olsa da bir miktar kendini korumayı başarmış. Sırbistan’da tatil yapacağınız sırada bu güzel yapıları da ziyaret eder ya da incelerseniz, tatiliniz çok daha verimli geçer.

Uygun fiyatlı, eğlenceli ve dinamik bir seyahat düşünüyorsanız, Sırbistan sizin için biçilmiş kaftandır. Seyahat sırasında konaklayacağınız hotel ya da evin rezervasyon bilgilerini, dönüş uçağınızın biletini, yeterince paranız olduğunu kanıtlayacağınız banka hesaplarınızı ya da nakit parayı, Sırbistan’a giderken yanınızda bulundurmayı unutmayın. Sorgu sırasında lazım olabiliyor. Bunun haricinde ise sizi eğlenceli bir tatil bekliyor.