Let’s travel together.

Trakyada bir tatil cenneti Enez (Ainos)

Eski adıyla Ainos olan Edirne’nin küçük şirin ilçesi Enez elli iki km sahili ve mükemmel kum plajı ile tatilcilere keyifli bir tatil imkanı sunmaktadır. İstanbul’a yakınlığı ile özellikle İstanbul da yaşayan büyük şehir stresinden uzaklaşmak isteyen kişiler için bulunmaz bir nimet.

Enez plajını Antalya’nın övmekle bitirilmeyen Side bölgesinin plajlarına benzetmek doğru olacaktır. Side bölgesindeki plajın daha bakımlı olduğu aşikar ancak, kumu, genişliği ve denizi ile Enez plajlarının Side plajından eksik kalır hiç bir yanı yoktur. Saroz körfezinde bulunan Enez Yunanistan’a sıfır noktasında konumlanmaktadır. Meriç nehrinin Ege denizine döküldüğü Gala gölünde bir çok kuş çeşidi bulunmaktadır. Ayasofta kilisesi, Has Yunus bey türbesi, antik Yunanistan dönemine ait eğitim kışlası ilçede görülmeye değer tarihi alanlardandır.

Enez ilçesinin meriç nehrine komşu olması nedeni ile bir çok balık çeşidine taze ulaşma imkanı sağlaması ile beraber bu durum ilçede hava kararmaya başladığında yaklaşık bir saatlik üvez sinek sürüsü akımı olmaktadır. Bu saatte mecbur olmadıkca dışarıda olmak kesinlikle tavsiye edilebilecek bir durum değil.

Trakya bölgesinde iklim şartları nedeni ile yaz sezonu doksan gün kadar sürmekte olduğunu da hatırlatmak isteriz. Akdeniz bölgesinde ise bu durum yüz elli hatta bazı bölgelerinde yüz seksen güne kadar çıkmaktadır.