Let’s travel together.

Ukrayna’ya tatile gitmek için 7 neden

Ukrayna, tarihi boyunca birçok savaşa ev sahipliği etmiş, adeta dünyada kibrit yansa hesabı kendilerinden kesilen bir ülke. Bir yanında Rusya gibi büyük bir ülke, diğer yanında birçok güçlü ülkeden oluşan Avrupa birliği. Her iki kesimle de anlaşamayan, her iki kesimden de darbe yiyen bir ülkedir Ukrayna. Tüm bu zorlu günlerine, savaştan yeni çıkmanın yorgunluğuna ve bir türlü düzelemeyen siyasetine rağmen güçlü durmayı başarmış bir toplum Ukraynalılar. Ukrayna’ya tatile gitmeden önce tarihini, gideceğiniz yerlerin özelliklerini öğrenmeniz size büyük yarar sağlar.

Ukrayna ekvatordan uzak olmanın verdiği serin ülke karakterini yaşıyor. Bu ülkeye gittiğinizde Akdeniz insanının sıcaklığını bir hayli arıyorsunuz. Soğuk insanlarını saymazsanız bu ülke tam bir kültür yuvası ve gezilip görülmesi gereken en güzel yerlerden birisi, Ukrayna’dır. Ukrayna’da tatil yapma fırsatı, hâlâ vizesiz ve bu kadar uygun fiyatlıyken, kesinlikle değerlendirilmesi gerekir.

Ukrayna
Ukrayna

Yazın Bile Serin

Özellikle de Akdeniz bölgesine yakın yerlerde yaşıyorsanız, yazın havanın ne kadar sıcak olabildiğini biliyorsunuzdur. 44-45 derece havada insanın canı hiçbir şey yapmak istemez. Özellikle yazın sıcağından bunalırsanız, sizin için yazın en sıcak dönemlerde bile 25-30 dereceyi geçmeyen havasıyla Ukrayna, bir cennet gibi gelecektir. Yazın sıcağından uçağa binip, uçaktan inerken bir bahar-kış havasında kendinizi bulacaksınız. Ukrayna’da hayat genellikle serin ve yorucu geçiyor. Sıcak havalara rastlamak çok zor.

Ukrayna’ya giderken yazın bile ince bir ceket almanız işinizi ciddi anlamda kolaylaştıracaktır. Çok ciddi bir soğukluk olmasa da yağmur yağabiliyor ya da ara sıra soğuk hava akşamları sizi üşütebiliyor. Kışın seyahat edecekseniz de yanınıza bolca ceket, mont almanız yararınıza olacaktır. Ukrayna’ya seyahat ederken tişört giyiyorsanız, havaalanına indiğinizde en kalın montlarınızı giymeniz gerekecek.

Ukrayna Türkiye'den Çok Daha Ucuz
Ukrayna Türkiye’den Çok Daha Ucuz

Ukrayna Türkiye’den Çok Daha Ucuz

Türkiye’de yaşanan ekonomik sorunlar, dövizlerin Türk lirası karşısında devleşmesine neden oldu kısa süre içinde. Sırf pahalılık yüzünden hiçbir yere gidemiyor olabilirsiniz. Bir Avrupa turu için çok ciddi paralar harcamanız gerekir çoğunlukla. Fakat Ukrayna, Türkiye’de yapacağınız bir tatilden bile kat ve kat daha ucuz. Özellikle yeme-içme, kalacak yer gibi konularda sizi şaşırtacak bir ucuzluğa sahip. Oraya gittiğinizde kendinizi zengin hissedecek ve paranız bir türlü bitmeyecek. Bu da seyahatinizi güzel kılacaktır.

Ukrayna’da tatil hem çok daha uygun fiyatlı olurken aynı zamanda gece hayatının, kültürel mirasların ve güzel kahvelerin tadını da uzun uzun çıkartabileceksiniz. Ukrayna’ya seyahat, size unutulmaz anıları ve ekonomik bir tatili sunacak.

İnsanlar Türkleri Seviyor
İnsanlar Türkleri Seviyor

İnsanlar Türkleri Seviyor

Osmanlı dönemlerinde, Ukrayna ile olan savaşımız bir hayli fazlaydı. Dünya’daki en merhametli ve centilmen askerler Türk askerleri de olsa, bir savaşta sevecen davranılamaz. Haliyle Ukrayna açısından pek hoş olmayan anılar yaşandı. Fakat buna rağmen, diğer ülkeler ile yaşadıkları onlara, Türklerin ne kadar kaliteli olduğunu gösterdi. Bu da onların Türklere karşı nefret değil sevgi beslemelerine sebep oldu.

Ukrayna halkı genel anlamda Türkleri çok seviyor. Bir kafeye gidip garsona Türk olduğunuzu söylerseniz, muhtemelen sizinle sohbet etmek ve en iyi hizmeti sunmak isteyecektir. Bu durumun kullanılmaması çok önemli. Özellikle de Ukrayna’ya gidip kızları rahatsız etmek Türklerin adını ciddi derecede kirletir. Bu yüzden Ukrayna seyahatiniz sırasında kızlara rahatlıkla asılamayacağınızı, yapacağınız her hareketin Türklere bakış açılarını değiştireceğini unutmayın.

Avrupa Kültürüne Hakim

Ukrayna’yı belki bu kadar gidilesi kılan özelliklerinden bir tanesi, Avrupa kültürüne olan yakınlığı. Ekonomilerinin pek iyi olduğu söylenemez fakat ülkelerini gezerken fark edeceksiniz ki yönetim, hemen her yere çöp kutusu, bank, aydınlatma ve daha pek çok gerekli şeyi koymuş. Türkiye’de ekonomi zirvedeyken dahi göremediğimiz kadar ciddi bir hizmet var. Ukrayna’da hayat ekonomik ve siyasi zorluklara rağmen üst standartlarda ilerliyor.

Bununla beraber Avrupa kültürüne hakim bu halk, gece geç saatlerde bile gönül rahatlığı ile dolaşmanıza olanak sağlıyor. İnsanlar her ne kadar Avrupa kültürüne hakim de olsa, ne kadar soğuk olduklarından bahsetmiştik. Buna markete girdiğinizde selam verdiğinizde size boş boş bakan çalışanlardan tutun kafelerde çalışan ilgisiz insanlar ya da yolda bir şey sormaya çalıştığınız herhangi birisinden bile anlayabilirsiniz. Bu özelliği size Türkiye’yi çok aratacak.

Ukrayna Vize İstemiyor

Türkiye’yi vizeden muaf tutan ülkeler, genellikle orta doğu ya da fakir ülkeler. Kalitesi yüksek ülkeler genellikle çok ciddi bir vize uygulaması gerçekleştiriyorlar. Fakat Ukrayna’da vize uygulaması bulunmuyor. Hatta Ukrayna’ya gitmek için pasaporta dahi ihtiyaç duymuyorsunuz. Sadece kimlik kartınız ile giriş yapabiliyorsunuz. Ukrayna’da tatil için sizi vize belgelerine boğmaması da büyük bir ayrıcalık olarak sayılıyor.

Fakat Ukrayna’ya ilk girişinizde sizi bir sorgu odasına çekiyorlar ve otel rezervasyonu, üzerinizdeki para, dönüş biletiniz gibi şeyleri kontrol ediyorlar. Eğer yapıp geri dönmeye yetecek kadar paranız yoksa, ya da geri dönme güvencesi vermediyseniz, anında geri gönderiliyorsunuz. Fakat bu sorgu genellikle çok kolay oluyor, eğer gerçekten tatil yapıp dönecekseniz, sizi tutmuyorlar. Ukrayna’da hayat diğer ülkelere göre daha özgür konumda. Bunun izlerini havaalanı girişinde bile hissedebiliyorsunuz.

Ukrayna Turistik Yerleri Çok Fazla
Ukrayna Turistik Yerleri Çok Fazla

Turistik Yerleri Çok Fazla

Ukrayna, gezilecek yer konusunda oldukça yeterli bir ülke. Gideceğiniz turistik bir şehirde 5 gün rahat rahat yeni yerler gezip görebilirsiniz. Bu kadar farklı, kültürel ve etkileyici yerlere sahip olan Ukrayna, aynı zamanda Osmanlı’ya ait bir çok izi bulabileceğiniz kültürel hatıralarla da karşılaşmanızı sağlıyor.

Eğlenceli Bir Ülke

Özellikle genç kesimin Ukrayna’yı tatil için seçmesinin en büyük nedeni, Ukrayna’nın dinamik ve eğlenceli bir yaşama sahip olmasıdır. Özellikle gece hayatı konusunda size çok eğlenceli bir ortam sunan Ukrayna, aynı zamanda yerine duramayacağınız kadar parti havası taşıyan bir yer.

Herhangi bir otelde tıkılıp kalmak yerine dışarı çıkıp gezdiğinizde, muhteşem eğlencenin, gece hayatının ve gençliğin tadını sonuna kadar hissedebilirsiniz. Tüm bu nedenleri ele aldığımızda Ukrayna’nın gidilebilecek en güzel ülkelerden birisi olduğunu söylersek yanlış olmaz. Üstelik sırt çantanız ile yola çıkıp gidebileceğiniz kadar da rahat bir seyahat sizi bekliyor.