Let’s travel together.

Vizesiz gezilecek 7 güzel şehir

Yurt dışında tatil yapmak isteyen kişiler genellikle vizesiz olan şehirlere gitmek istiyor ve hangi ülkelere vizesiz olarak gidilir diyerek araştırma yapıyorlar. Vize süreci ile uğraşmak istemeyen bu kişiler tatillerini ona göre planlıyor. Peki, Türklerin vizesiz gidebileceği şehirler neler? İşte cevabı…

Vizesiz gezilecek eşsiz şehir Batum
Vizesiz gezilecek eşsiz şehir Batum

Batum

Gürcistan da bulunan bu şehir seyahat denilince akla gelen ilk yerlerden birisidir. Türkiye’nin Gürcistan ile yaptığı kimlikle seyahat antlaşmasından sonra Türklerin en çok seyahat ettiği bir yere dönüştü. Güzel olan kumsalları, huzur veren deniz havası, kumarhaneleri ve botanik bahçeleri sayesinde kesinlikle gidilmesi gereken şehirlerden birisidir.

Vizesiz gezilecek eşsiz şehir Minsk
Vizesiz gezilecek eşsiz şehir Minsk

Minks

Belarus ülkesinde bulunan Minks şehri de Türk vatandaşlarının vize derdi olmadan gidebileceği şehirler arasındadır. Şehirde bulunan tarihi yapılar, kiliseler ve müzeler sayesinde size Orta Çağın o güzel deneyimini yaşatacaktır.

Vizesiz gezilecek eşsiz şehir Kiev
Vizesiz gezilecek eşsiz şehir Kiev

Kiev

Türk vatandaşlarının kimlikle gidebildiği Ukrayna son dönemlerde Türkler tarafından çok fazla tercih edilen yerler arasında yer alıyor. Ukrayna’nın başkenti olan Kiev yeşil alanları, parkları ve doğal güzellikleri ile seyahat edilmesi gereken şehirlerden birisidir.

Lviv

Ukrayna’nın batısında yer alan bu şehir Avrupalı insanların da çokça geldiği yerler arasında. Türklerden Lviv şehrine ilgi gösteren kişiler ise genelde gençler.

Son zamanlarda şehirde artan turistler sebebiyle fiyatlarda biraz yükselme olsa da hala Türkiye ye göre çok ekonomik bir yer.

Vizesiz gezilecek eşsiz şehir Belgrad
Vizesiz gezilecek eşsiz şehir Belgrad

Belgrad

Sırbistan’ın başkenti olan Belgrad yıllardır Türklerin vizesiz gidebildiği yerler arasında ilk sırada yer alıyor. Belgrad şehrinin bilinen özelliklerinden biri de gece hayatının olması.

Konaklama seçenekleri, Türklerin damak zevkine uygun olan yemekleri ve onlarca aktiviteleri sayesinde mutlaka seyahat listenizde olmalı.

Vizesiz gezilecek eşsiz şehir Ohrid
Vizesiz gezilecek eşsiz şehir Ohrid

Ohrid

Makedonya’nın en turistik şehirlerinden olan Ohrid adını Avrupa’nın en eski göllerinden birisi olan Ohrid Gölü’nden alır. Göl kıyısındaki yürüyüşleri, tarihi kiliseleri, konaklama seçenekleri bu şehri kesinlikle gidilmesi gereken yerler arasına sokuyor.

Vizesiz gezilecek eşsiz şehir Tiflis
Vizesiz gezilecek eşsiz şehir Tiflis

Tiflis

Gürcistan’ın başkenti olan Tiflis, etkileyici olan mimari yapıları, sizleri eskiye götüren binaları sayesinde seyahat edilmesi gereken şehirler arasında yer alıyor. Dünyanın en iyisi olan peynirleri ve Gürcü şarapları seyahatte farklı bir deneyim yaşamak isteyen kişiler için ayrı bir güzellik sunuyor.