Let’s travel together.

Cancun (Meksika) gezi rehberi! Nerede kalınır, ne yapılır?

Yucatan Yarımadası’nda bulunan Cancun, yıl boyunca popüler bir turizm merkezidir. Büyük bir uluslararası havaalanına sahip olan Cancun, Amerika Birleşik Devletleri ve dünyadaki herhangi bir şehirden içeri ve dışarı uçmak için kolay bir yer olarak bilinmektedir. Hedefinize ulaşmak için havaalanında bulunan bir taksiyi ya da Uber’i tercih edebilirsiniz. Şehirdeyken, taksi ve Uber’leri kullanmaya devam edebilir veya şehir otobüsünü yaklaşık 1 ABD Doları karşılığında kullanabilirsiniz.

Cancun’da Nerede Kalınır?*

Cancun’un çok popüler bir turistik yer olması nedeniyle, birçok otel seçeneğine sahiptir. Otellerin çoğu Zona Hotelera’da sahil kıyısında bulunmaktadır. Birçok otel, konaklamanız, yiyecek ve içecekleriniz için her şey dahil paketlerini sunar. Ayrıca, kalmak istediğiniz bölgeye bağlı olarak kiralık Airbnb’ler bulabilirsiniz.

Cancun’da Ne Yapılır?

Cancun, yanınızdaki herkesi memnun etmek için çeşitli imkanlara sahip olan bir yerdir. Muhteşem sahilleri vardır. Beyaz kumlu plajlar vakit geçirmeniz için oldukça ideal. Alışveriş yapmak isterseniz, yerel pazarlardan lüks pazarlara kadar oldukça çeşitli seçenekleriniz var.

Cancun şehrini ziyaret ederken otantik bir deneyim arıyorsanız, Parque de las Palapas’ı ziyaret etmek iyi bir tercih olabilir. Cancun şehir merkezinde bulunan kasaba meydanı, harika yiyecek ve satıcılarla dolu bir meydan. Meydanda çocuklar için her akşam yapılan müzik ve aktiviteler gibi eğlenceler var.

Chichen-Itza – Cancun’dan birkaç saat uzaklıkta. Meksika’da en çok ziyaret edilen yerlerden birisi. Mutlaka görmenizi tavsiye ediyorum.

Tulum– Yucatán Yarımadası sahil şeridinde görkemli, küçük bir liman kenti. Eski Maya’nın plajları ve iyi korunmuş kalıntıları ile ünlüdür.

Cancun yakınlarında yapılacak ve görülecek çok şey var, seyahat tarzınız ne olursa olsun, kendinizi meşgul etmek ve eğlenmek için bolca aktivite bulacaksınız.