Let’s travel together.

Seyahat valizi hazırlamanın püf noktaları

Yoğun bir iş temposu ya da stresli bir okul dönemi sonrası tatile çıkmayı kim istemez ki? Seyahate ve tatile çıkmanın en zor taraflarından biri ise valiz hazırlamaktır. Tatile çıkacağınız yerin uzaklığı, tatilinizin süresi ve mevsimi hazırlayacağınız valizde bulunması gerekenleri belirleyen başlıca etkenlerdir. Ancak, seyahat valizi hazırlamak sanıldığı kadar kolay değildir. Kullanışlı bir seyahat valizi hazırlamanın püf noktaları olduğunu biliyor musunuz?

1- Sadece İhtiyacınız Olan Eşyaları Yanınıza Alın

Seyahat valizinizde bulunacak eşyalara karar verirken, öncelikle kullanma ihtimalinizin yüksek olduğu eşyaları göz önünde bulundurun. Bu eşyalar, çoğunlukla günlük kıyafetleriniz, kişisel hijyen ürünleriniz ve önemli elektronik ürünlerinizden meydana gelir. Nasılsa okurum düşüncesiyle yanınıza çok fazla kitap almak, çok fazla kullanmadığınız dizüstü veya tablet bilgisayarınızı almak, soğuk ya da sıcak olursa diye gereksiz kıyafetler almak valizinizin hacmini artıran en büyük hatalardır. Ayrıca, uçakla seyahat edecekseniz havaalanında extra bagaj ücreti ödemek zorunda da kalabilirsiniz. Bu nedenlerden dolayı seyahat ve tatil sürenizi çok iyi hesaplayıp ona göre eşya almanız sizi ağır bir valiz ve fazla ücret ödeme yükünden kurtaracaktır.

2- Kolay Kombin Yapabileceğiniz Kıyafetler Tercih Edin

Tatilden döndüğünüzde birçok kıyafetinizi hiç giymeden evinize döndüğünüzü fark etmişsinizdir. Seyahat ve tatil heyecanına yenik düşerek çoğu insanın yaşadığı bu durumun pratik bir çözümü var, o da giymek istediğiniz birkaç uyumlu kıyafeti gözünüzde canlandırmaktır. Çünkü, valizinize çok sayıda kıyafet doldurmak yerine, farklı kombinler yapabileceğiniz birkaç çeşit kıyafet tercih etmek çok daha mantıklı bir çözüm yolu olacaktır.

3- Yer Kazanmak İçin Bazı Kıyafetleri Vakumlayın

Tatile giderken bavulunuzda fazla ağırlık yapmasa bile en çok yer kaplayan eşyalar kıyafetlerdir. Bu yüzden tişört, kot pantolon ve pijama gibi gündelik kıyafetlerle bavulunuzu doldurmamalısınız. Bu elbiseleri dilerseniz katlayabilirsiniz. Ancak, çok daha iyi bir çözüm yolu var. Kırışması çok fazla sorun olmayan bu kıyafetleri vakumlu poşetlere sararak valizinizde taşıyabilirsiniz. Böylece, valizinizin içerisinde inanılmaz bir hacim elde ettiğinizi göreceksiniz.

4- Elektronik Eşyalarınızı Unutmayın

Seyahat valizinizi hazırlarken, cep telefonu, tablet ve fotoğraf makinesi gibi elektronik eşyalarınızı çalıştırmak için gereken şarj cihazlarını, adaptörleri ve yedek bataryaları yanınıza aldığınızdan emin olun. Ayrıca, seyahatiniz sırasında ihtiyaç duyabileceğiniz hafıza kartlarını, taşınabilir sabit sürücüleri ve diğer elektronik aksesuarları da almayı ihmal etmeyin.

5- Değerli Eşyalarınızı Valize Koymayın

Seyahate çıkarken telefonun, bilgisayar, cüzdan ve pasaport gibi değerli eşyalarınızı asla valize koymayın. Çünkü seyahat sonunda valiziniz karışmış olabilir ya da tamamen kaybolabilir. Böyle bir durumda şarj sorunu yaşayabilir, değerli eşyalarınızı kaybedebilir ya da resmi belgelerinizi yeniden çıkartmak zorunda kalabilirsiniz. Bu yüzden değerli eşyalarınızı küçük el bagajında veya ceplerinizde taşımak en doğrusudur.

6- Yolculuk Esnasında Yemek İçin Atıştırmalıklar Hazırlayın

Tatil için uzun bir seyahat gerçekleştirecekseniz, yolculuk süresince tüketmek üzere atıştırmalık yiyecekler hazırlayabilirsiniz. Çünkü yolculuk esnasında uygun fiyatlı yiyeceklerin bulunması biraz zor olabilir. Seyahat bavulunuzu hazırlarken, kolay kolay bozulmayan küçük sağlıklı atıştırmalıklar hazırlamak otobüs yolculukları ve ücretsiz ikramlar sunmayan uçak – tren yolculukları için oldukça yararlı olacaktır.