Let’s travel together.

Seyahat ederken sıkça yapılan hatalar

İster küçük bir tatil yapacak olun isterseniz dünya turu. Seyahat etmek güzel ve zevk alınması gereken bir aktivite. Normal hayatımızda olduğu gibi seyahat ederken de başımıza bazı aksilikler gelebilir. Ancak bazı hatalar vardır ki bu hatalar tatilimizi kabusa çevirebilir. İşte seyahat ederken sıkça yapılan hatalar.

1- Çok fazla eşya götürmek

Birçok kişinin yaptığı hatalardan birisi olan çok fazla eşya ile seyahat etme fikri yanlış bir fikirdir. Çantanı hazırlarken nelere ihtiyacın olduğunu düşünmelisin ve onları çantana koymalısın. Çantanı hazırladıktan sonra biraz zaman geçtikten sonra çantanı tekrar kontrol etmelisin. Eğer çantana koyduğun bazı eşyaları gittiğin yerde ucuza alabiliyorsan o eşyaları çantandan çıkarmalısın.

2- Her yeri görmeye çalışmak

Bu kadar kasmana gerek yok. Eğer gittiğin her yeri görmek için uğraşırsan göremediğin küçük bir yer olduğunda hayal kırıklığına uğrayabilirsin. Bu yüzden rahat ol ve her yeri görmek için çaba harcama.

3- Para harcarken dikkat etmemek

Elinde olan parayı dikkatli kullanmalısın. Her gördüğünü alamaya çalışma. O yerin tarihini anlatan ya da baktığın zaman sana gittiğin o yeri anımsatan eşyayı almalısın. Eğer uzun zamanlı bir seyahat planı yapmışsan harcayacağın parayı haftalık olarak bölüp öyle harcaman daha yararlı olacaktır.

4- Bankanızı bilgilendirmemek

Yurt dışına seyahat edecekseniz mutlaka yanınızda kredi kartı ya da banka kartı olmalı. Çünkü yanınızda çok fazla nakit para ile seyahat etmek doğru bir seçim değil. Seyahate gidilecek olan ülkeyi mutlaka bankanıza bildirmelisiniz. Çünkü kredi kartınız yurt dışı alımlara kapalı olabilir. Siz bankanıza bu durumu bildirirseniz onlar yurt dışı alımları açacaktır.

5- Faturalarınızı ödememek

Uzun bir seyahat planladıysanız gitmeden önce faturalarınızı ödediğinizden emin olmalısınız. Tatiliniz bitip eve döndüğünüzde kesilmiş olan bir su ile karşılaşmak istemezsinizdir mutlaka. Bu yüzden faturalarınızı ödemeden tatile çıkmamalısınız.

6- Önemli olan belgeleri ve dosyaları indirmemek

Seyahat etmeden önce size lazım olacak olan belgeleri ve dosyaları hazır bulundurmalısınız. Seyahatiniz de ihtiyaç duyacağınız programları, filmleri, kitapları download etmelisiniz. Seyahat edeceğiniz yerin harita bilgilerini cihazınızda bulundurmalısınız. Çünkü gideceğiniz ülkede ücretsiz wifi bulmak zor olabilir.