Let’s travel together.

Goa’da tatil için seyahat rehberi! Nasıl gidilir, ne yenir, nerede kalınır?

Goa, Batı Hindistan’ın güzel bir parçası olarak bilinir. Muhteşem plajları, bit pazarları ve eşsiz deniz ürünleri ile ünlüdür. Goa’nın kendine özgü bir yaşam tarzı var. İlginç bir tarihe ve Hindistan’ın herhangi bir eyaletine benzeyen bir kültüre sahiptir. Goa mükemmel bir tatil kaçamağı olarak değerlendirilebilir. Güzel gün batımı, deniz kıyısı ve en iyi spa merkezleri ile keyifli zamanlar yaşatır.

Goa’nın başlıca parçaları Kuzey Goa ve Güney Goa‘dır. Kuzey Goa’da parti, macera, su sporları ve büyük eğlence yapabileceğiniz mekanlar var. Güney Goa daha sessiz, rahat ve kendinize zaman ayırabileceğiniz yerlerden ibaret. Goa ayrıca müzik festivallerine de ev sahipliği yapmaktadır.

Kuzey Goa

Kuzey Goa İçinde En İyi Plajlar Ve Gezilecek Yerler

Kuzey Goa’nın bazı harika yerleri var. Goa’daki tatilinize kuzey tarafıyla başlamak için öncelikle oradaki plajları keşfetmelisiniz. Goa en iyi sakin plajlara sahiptir. Kayalarla çevrili Vagator plajını önerebiliriz.

Arkası örtülü çalılıklara sahip Candolim plajı en ünlü plajlarından biridir. Bazı harika kulüpleri var, tatil havası veriyor.

Arambol ve Mandrem plajı gibi diğer plajlar da mutlaka görülmeli. Buradaki bazı plajlar alışveriş merkezi veya restoranlara sahip değildir ancak huzurlu ve dinlenmek için en uygun yerlerdir. Mandrem plajı şenlik ateşi ayarına sahiptir ve daha az kalabalık bir plajdır.

Ayrıca Kuzey Goa’da bazı gezilecek yerlerde mevcuttur. Fort Aguada, Sinquerim sahilinde, Arap denizine bakan, 17. yüzyıldan kalma Portekizli bir kaledir. Üstelik en tepeden çarpıcı bir manzara sağladığından fotoğraf çekmek için güzel bir yer. Her gün farklı türde ziyaretçi çeken güzel bir konuma sahiptir.

Kuzey Goa’da huzurlu ve güzel kiliseler de var. Se Katedrali, St.Catejan Kilisesi, Goa’nın en ünlü kiliselerinden birkaçıdır. Goa’nın ayrıca çok etkileyici bir sömürge tarihi var. Buraya kadar gelmişken meşhur Goan balığını da yemelisiniz.

Kuzey Goa’da Alışveriş İçin En İyi Yerler

Anjuna pazarı: Bu pazar Çarşamba pazarı. En ucuz kıyafetlere ve diğer güzel dekor malzemelerine sahip. Yani burada alışveriş yapmayı kaçırmamalısınız.

Bicholim: Çanak çömlek sanatını seviyorsanız, bu pazarı da seveceksiniz. Ayrıca, çömlekçilerle konuşma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Kuzey Goa’da Nerede Kalınır?

Tamamen konaklamak bütçenize bağlı. Muhteşem bir lüks otel olan Goa Grand Hyatt oteli gibi en görkemli otelde kalabilirsiniz, ayrıca tatil köylerinde veya yakınlardaki plajlarda kalabilirsiniz. Sevimli bir orman kulübesinde kalmak istiyorsanız “jamboree creek yoga” tercih edilebilir.

Kuzey Goa’ya Nasıl Gidilir?

Hava yoluyla kolayca seyahat edebilir ve doğrudan Goa havaalanına ulaşabilir ve ardından bulunduğunuz yere taksi veya otobüsle gidebilirsiniz. Trenle seyahat etmek aynı zamanda güvenli ve en ucuz seçeneklerden biridir. Ayrıca, bütçenize göre lüks otobüslerle seyahat edebilirsiniz. Seyahatinizi planlarken online olarak rezervasyon yapabilirsiniz.

Kuzey Goa’yı Ziyaret Etmek İçin En İyi Zaman Ne Zaman?

Kasım ayının ortasından Şubat ayına kadar Kuzey Goa’yı ziyaret etmenin en iyi zamanı olduğu söylenir.

Güney Goa

Goa’nın bu bölümünün daha rahat ve dinlendirici olduğu söyleniyor. Yumuşak kumlara sahip çarpıcı plajları vardır. Güney Goa; yoga, macera, vahşi yaşam, tarih ve arkeoloji gibi çeşitli etkinliklere açıktır.

Güney Goa İçinde En İyi Plajlar Ve Gezilecek Yerler

Güney Goa’da muhteşem tapınaklar, vahşi yaşam koruma alanları, kaleler ve elbette kiliseler dahil olmak üzere ziyaret edilebilecek birçok yer var. Yine Goa’nın meşhur plajlarından bahsetmek gerek. Colva plajı, güney Goa’daki en büyük plajlardan biridir; oldukça kalabalık olduğu biliniyor. Bu plajda parasailing, rüzgar sörfü, sürat tekneleri ve diğerleri gibi birçok aktivite var.

Bu plajda yunusları da bulabilirsiniz. Palolem plajı gibi dinlenmek için sakin yerlerde yok değil. Cavelossiom plajı, Bogmalo plajı, Majorda plajı, Benaulim plajı, Goa’nın güneyinde, göz kamaştırıcı ve göze çarpan diğer popüler plajlardır.

Plajların yanı sıra şehir etrafında dolaşabilir ve gezginlerin memnun olduğu Cabo de Rama gibi kaleleri görebilirsiniz.

Güney Goa’da Macera İçin En İyi Yer

Macera için, Mobor plajı çok ünlüdür. Bazı şaşırtıcı su sporları var. Mobor’un çok ünlü bir restoranı olan Fisherman Wharf. Çok popüler, çünkü çok güzel manzaralı yemekler yiyebiliyorsunuz. Ayrıca Sal nehrinde kayak yapmak, Güney Goa’da iken kaçırılmaması gereken bir şeydir. Ayrıca Cotigao ve Netarali vahşi yaşam koruma alanlarını içeren yaban hayatı koruma alanlarını da ziyaret edebilirsiniz. Ziyaret etmek için çok sayıda kutsal alanda vardır.

Güney Goa’ya Nasıl Gidilir?

Güney Goa’ya ulaşmak, Kuzey Goa’ya ulaşmakla aynıdır. Goa havaalanına doğrudan hava yoluyla kolayca seyahat edebilir ve ardından bulunduğunuz yere taksi veya otobüsle gidebilirsiniz.