Let’s travel together.

Tatile çıkarken valizinizde bulunmaması gereken 5 şey!

Sizde herkes gizi tatili çok seviyorsanız ancak valizinize neler almamanız gerektiğini bilmiyorsanız tam yerine geldiniz. İşte tatile çıkarken valizinizde bulunmaması gereken 5 şey.

1- Banyo Ürünleri

Duş alırken evinizde bile kullanmadığınız eşyaları tatilde kullanırım diye düşünerek asla yanınıza almayın. Bunlar valizinizde fazladan yer kaplayacaklardır. Basit düşünün. Gideceğiniz tatil yeri çok sıcak bir yer ise yanınıza sadece el ve dudak ve yüz kremi almanız yeterli olacaktır.

2- Ağır olan kitaplar

Birçok kişi tatildeyken kitap okumayı sever. Ancak yanınıza alacağınız kitapları seçerken kitapların çok ağır olmamasına dikkat etmelisiniz. Çünkü ağır olan kitaplar valizinizde çok fazla yer kaplayacaktır. Ancak sizde başladığım kitabı bitirmem gerek diyenlerdenseniz, yanınıza bir tablet alarak içine ağır olan e kitaplarınızı indirip oradan okuyabilirsiniz.

3- Şehir rehberleri

Gideceğiniz şehri anlatan şehir kitapları hiç kuşkusuz muhteşem bir kaynaktır. Ancak bu kaynaklar valizinizde çok fazla yer kaplayıp valizinizin çok ağır olmasını sağlayacaktır. Ağır olan bu kaynaklar yerine gideceğiniz ülkenin görülmesi gereken yerlerini araştırıp telefonunuzun navigasyonuna kaydetmeniz çok daha iyi olacaktır.

4- Denemeden kıyafetleri valize koymayın

Valizinizi hazırlarken götürmek istediğiniz kıyafetleri denemeden valize koymamalısınız. Çünkü valizinize denemeden koyulan bazı kıyafetler belki size artık olmuyordur. Bu yüzden daha rutin olan kıyafetleri tercih etmeniz sizin açınızdan daha iyi olacaktır.

5- Ayakkabı

Ayakkabıları çok seviyor ve her ayrı kıyafetiniz için farklı bir ayakkabı giyiyor olabilirsiniz. Bu geleneği tatilde de devam ettirmek gerçekten çok iyi olurdu. Ancak ayakkabıların bavulda çok fazla yer kaplayacağını unutmayın. Tatile çıkarken bir tane yedek ayakkabı almanız sizin için daha iyi olacaktır.